Activități pentru copii în vacanța de vară. 10 activități pentru copii de făcut vara

Activități pentru copii în vacanța de vară. 10 activități pentru copii de făcut vara

Să descoperim câteva activități pentru copii în vacanța de vară. De la zmee până la căsuțe în copaci, la un picnic pe gazon, sunt câteva activități pentru copii de realizat în vacanța de vară. 

 

În vacanța de vară este ocazia potrivită pentru ca cei mici să se distreze în fel și chip. În aer liber sau chiar în casă, atunci când e foarte cald afară. Dacă sunteți deja în vacanță, puteți profita de mare sau de munte pentru a permite copiilor să se joace jocuri și activități direct în natură.

 

10 activități pentru copii în vacanța de vară, în aer liber și la mare:

1. Cutia de amintiri

Pentru cei care sunt deja în vacanță, o idee bună poate fi aceea de a face o cutie de amintiri. Alege un recipient, chiar și unul de reciclare, cum ar fi o cutie de pantofi sau de biscuiți. Lasă-i pe cei mici să o umple cu cele mai frumoase lucruri pe care le-au adunat în timpul vacanței la mare sau la munte. Scoici, frunze, bețișoare, orice se poate transforma într-o comoară prețioasă pe care să le-o arate prietenilor de acasă.

2. Spectacol în bucătărie

O altă activitate de vară distractivă este aceea de a implica copiii în prepararea sucurilor de fructe proaspete sau a unor înghețate delicioase. Poți folosi sticle de sucuri gata preparate sau alegi fructe proaspete pe care să le mixezi în blender și apoi umpleți sticlele sau formele pentru înghețată. Copiii vor fi mândri că au pregătit chiar ei diverse preparate.

3. Vânătoare de comori

Dacă ai un spațiu în aer liber, poți organiza chiar o vânătoare de comori distractivă. Indiciile vor fi împrăștiate în jurul grădinii până când comoara va fi descoperită.

4. Descoperirea naturii

O ședere în afara orașului poate fi ocazia potrivită pentru o excursie didactică, pentru a descoperi natura și animalele. Și pentru cei care rămân în oraș, o idee bună poate fi să caute o fermă educativă din apropiere, pentru a permite copiilor să aibă o experiență distractivă în aer liber.

5. Zmee

Ce sezon este mai bun decât vara pentru o joacă cu zmeul? Jocul va fi chiar mai distractiv dacă copiii își construiesc propriile zmee.

6. Jocuri cu apă

Odată cu instalarea căldurii, toate activitățile de făcut în aer liber și, eventual, răcoritoare, sunt perfecte. O luptă cu pistoale de apă, cu baloane de apă sau o mică piscină plină cu apă unde copiii să poată naviga cu ambarcațiunile de hârtie.

7. Picnic la iarbă verde

O idee distractivă pentru copii este, de asemenea, să mănânce în aer liber cu mama și tata, să facă un picnic pe iarbă, acasă, în parc sau într-o pădure. Găsiți împreună un loc răcoros și organizați cu o masă bogată în alimente gustoase și lejere, pentru o zi de vară în natură.

8. Pietre artistice

Pentru copiii cărora le place să coloreze și să vopsească cu tempera, o activitate potrivită poate fi să picteze pietre. Găsește doar pietre suficient de plane, iar micuții pot crea peisaje colorate sau pot da diverse chipuri micuțelor pietre.

9. Parc de distracții

O surpriză întotdeauna binevenită pentru copii este să petreacă o zi într-un parc de distracții. Vara vă puteți concentra pe parcuri acvatice, pentru o după-amiază de scăldat memorabilă, cu scufundări și râsete.

10. Petrecere în aer liber

Vara poate fi, de asemenea, ocazia potrivită pentru a organiza o petrecere cu prietenii. Doar prezența unor prieteni de joacă, o gustare delicioasă și câteva activități distractive în aer liber vor fi suficiente.

Și nu uita: vacanța e înainte de toate pentru relaxare și voie bună!

My title page contents