Beneficiile teatrului în dezvoltarea copilului. 5 motive să alegi teatrul

BENEFICIILE TEATRULUI ÎN DEZVOLTAREA COPILULUI. 5 MOTIVE SĂ ALEGI TEATRUL

Beneficiile teatrului în dezvoltarea copilului sunt cunoscute de multă vreme. Pentru că este vacanță, părinții caută modalități potrivite pentru le ocupa timpul copiilor. Tabere, cursuri de vară, înot etc. Dar te-ai gândit la teatru? 

 

Beneficiile teatrului în dezvoltarea copilului. Iată câteva beneficii dovedite a fi utile în dezvoltarea copilului:

 

1. Limbajul și comunicarea

Teatrul este o poveste în cea mai convingătoare formă, despre care se spune că sporește comunicarea și abilitățile lingvistice. Copiii care au legătură cu teatrul și arta spectacolului comunică mai bine și mai eficient.

2. Rezolvarea problemelor

Experții din educația timpurie susțin că abilitățile fundamentale pe care copiii ar trebui să le învețe în primii ani de viață sunt rezolvarea problemelor. Copiii trebuie să-și dezvolte abilitățile care îi vor ajuta să navigheze în contexte sociale – cum ar fi desprinderea de părinți, într-un mediu nou, joaca împreună cu prietenii etc. Teatrul oferă copiilor un spațiu sigur în care să experimenteze numeroasele probleme sociale și, prin urmare, să învețe cum să-și rezolve propriile probleme. Rezultatul este o mai bună capacitate cognitivă și un nivel mult mai ridicat de încredere în sine!

3. Beneficiile teatrului în dezvoltarea copilului. Abilități sociale

Copiii învață empatia prin povestiri. Prin teatru, copiii înțeleg emoțiile umane, abilitățile sociale și astfel, se formează începuturile empatiei. Empatia este o abilitate greu de învățat. Teatrul este un mod sigur și ușor de a explora emoțiile umane, comportamentul social și, prin urmare, ajută copilul să înțeleagă empatia.

4. Lucrul în echipă

Teatrul nu este o artă individualizată.Teatrul necesită colaborarea și apropierea multor oameni și împărtășirea multor puncte de vedere. Când copiii învață abilități de teatru de la o vârstă fragedă, ei învață să asculte, să urmeze și să coopereze. În lumea din ce în ce mai izolată de astăzi, acestea sunt abilități esențiale pentru a învăța copiii să empatizeze.

5. Conștiința de sine

Teatrul le permite copiilor să exploreze mai multe abilități printr-o experiență integrată. Într-un proiect de teatru sau de producție, copiii sunt expuși scenariului, schițării personajelor, seturilor, dialogurilor, actorilor, coordonării și operațiunilor. O astfel de varietate de experiențe obligă, în esență, copiii să iasă din zona lor de confort și să exploreze zonele de interes pe care le-ar fi putut altfel să le îndepărteze. Și prin acest proces, copiii își descoperă unele abilități sau le dezvoltă pe cele deja existente. Și dacă până atunci s-au temut de astfel de experiențe, acum se confruntă cu temerile lor fără repercusiuni. Un bun mod de a deveni conștient de sine!

 

My title page contents