Apă cu scorțișoară. 10 motive să bei zilnic

De ce să bei apă cu scorțișoară? Aroma caracteristică și parfumul scorțișoarei sunt o plăcere pentru simțurile noastre. Acest celebru condiment este folosit nu numai pentru aromarea mâncărurilor sărate, dulciurilor sau a băuturilor, ci și ca remediu natural, datorită ingredientelor sale active a căror eficacitate a fost confirmată în mod repetat de știință.

Scorțișoara este un condiment cu putere antioxidantă, antibacteriană, antiinflamatoare și multe altele. Știm că acest condiment poate fi adăugat la numeroase feluri de mâncare dulci și sărate pentru a aromatiza multe feluri de mâncare, dar nu toată lumea știe că poate fi combinat cu apă, caldă sau rece, pentru a beneficia de ingredientele active care o caracterizează.

Iată 10 motive să bei zilnic apă cu scorțișoară:

1. Ajută sistemul imunitar

Băuturile cu scorțișoară sunt bogate în polifenoli antioxidanți, dar și în alte substanțe care pot stimula sistemul imunitar. Proprietățile antivirale, antibacteriene și antifungice ale acestui condiment contribuie la reducerea șanselor de a dezvolta răceli, gripă și alte afecțiuni similare.

2. Reduce durerile menstruale

Cercetările efectuate de Centrul Național pentru Informații despre Biotehnologie au stabilit că această combinație dintre apă și scorțișoară este perfectă pentru că ameliorează durerile menstruale și te ajută să te simți mai bine. În acest caz, se recomandă o ceașcă de ceai de plante sau de apă cu scorțișoară pe zi.

3. Poate favoriza pierderea în greutate

Apa de scorțișoară ajută la menținerea sațietății și la prevenirea dorinței de a mânca (care are uneori o origine nervoasă). În acest sens, îi poate ajuta pe cei care trebuie să slăbească să nu ciugulească între mese.

4. Scade inflamația și reduce durerea

A bea apă cu scorțișoară în fiecare zi, este o modalitate de a ameliora durerile articulare, deoarece acest condiment este un calmant natural și, totodată, antiinflamator.

5. Îmbunătățește tonusul pielii și combate acneea

Consumul de scorțișoară îmbunătățește în mod regulat tonusul pielii, mai ales că acest condiment este capabil să ajute la purificarea corpului. Printre altele, dată fiind puterea sa antibacteriană, scorțișoara este utilă și în combaterea acneei și a altor probleme inflamatorii ale pielii.

6. Menține zahărul din sânge la distanță

Apa de scorțișoară poate fi utilă pentru menținerea zahărului din sânge la distanță și astfel contribuie la reglarea zaharurilor din sânge. Cu toate acestea, în caz de diabet, este necesar să te adresezi medicului dacă vrei să iei acest condiment în mod regulat.

7. Calmează inflamațiile din gât

Dacă există inflamații ale gâtului, consumul de apă cu scorțișoară sau de ceaiuri din plante, calde, preparate din acest condiment, poate ajuta la calmarea durerii, arsurilor și a disconfortului.

8. Ajută la hidratare și favorizează bunăstarea intestinală

Consumul de apă și scorțișoară în fiecare zi mărește aportul zilnic de lichide, care este esențial pentru a asigura o hidratare adecvată a corpului. În plus, acest condiment promovează bunăstarea intestinală și, în special, regularitatea.

9. Previne tumorile

Potrivit unui studiu realizat de City of Hope Cancer Center, acest condiment ar putea interfera cu o proteină care favorizează dezvoltarea tumorilor. Cantitățile de ingredient activ din scorțișoară ar trebui să fie foarte mari pentru a avea o anumită eficacitate. Totuși, este important să bei adesea apă și scorțișoară, să ai un stil de viață sănătos și să respecți reguli de prevenire bune, pentru a evita posibilitatea dezvoltării tumorilor.

10. Îmbunătățește tonusul pielii

Din punct de vedere epidermic, consumul de apă caldă și scorțișoară îmbunătățește tonusul pielii și te ajută să ții acneea departe, dar și alte tulburări inflamatorii care pot afecta pielea.

Cum se pregătește o apă cu scorțișoară

Ai nevoie de:

2 batoane de scorțișoară

1 carafă de apă

2 mere organice (care se adaugă dacă vrei să-i îndulcești aroma și să oferi băuturii nutrienți suplimentari)

Pregătești așa:

Speli bine merele și le tai în bucăți mari, fără a le curăța de coajă. Umpli carafa cu apă și adaugi atât mere, cât și bețișoare de scorțișoară. Lași să se odihnească la frigider pentru o noapte întreagă. A doua zi, băutura poate fi consumată la temperatura camerei, dar sunt persoane care o preferă rece sau chiar cu gheață, în sezonul estival.

 

 

 

 

My title page contents