Mere umplute și coapte, cu nucă și stafide. Un desert rapid de post

Mere umplute și coapte, cu nucă și stafide

Mere umplute și coapte, cu nucă și stafide. Un desert pe bază de mere e o alegere la îndemână în orice moment.

De ce să mănânci un măr pe zi?

  • Hidratează organismul datorită conținutului ridicat de apă (aproximativ 80% din compoziția sa);
  • Este un aliment diuretic, reduce acumularea de lichide, crampele la membrele inferioare și scade tensiunea arterială datorită conținutului său de potasiu;
  • Conține vitamine din grupa E, antioxidanți excelenți;
  • Deoarece conține fibre solubile și insolubile, este excelent pentru tratarea constipației sau diareei. În primul caz, este indicat să consumi mărul crud și cu coajă; în schimb, în caz de diaree, este mai bine să consumi mărul copt sau sub formă de compot;
  • Coaja de mere este bogată în pectină. Această fibră protejează mucoasa gastrică. Dacă mărul este spălat bine, nu este necesar să îl cureți de coajă, astfel încât să poți profita la maximum de toate beneficiile care facilitează digestia. Diverse studii au arătat că pectina este esențială pentru prevenirea anumitor tipuri de cancer, cum ar fi cancerul colorectal.

 

Mere umplute și coapte, cu nucă și stafide

Porții: 4

Pregătire: 10 minute

Coacere: 30 de minute

Ai nevoie de:

4 mere mari

4 lingurițe miez de nucă

4 lingurițe de miere

4 linguri de stafide

¼ linguriță scorțișoară

Zahăr pudră

Pregătești mere umplute și coapte așa:

Speli merele, le ștergi de apă și tai capacele de la mere. Apoi, le scobești, îndepărtezi cotorul și pui deoparte miezul. În fiecare măr pui un amestec pregătit din miez de nucă, stafide, miere, scorțișoară și miezul merelor tocat mărunt. Așezi merele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, le acoperi cu capacele lor și le lași la copt aproximativ 30 de minute. Când sunt coapte, servești merele umplute presărate cu zahăr pudră sau simple, după gust. Este un desert ușor de pregătit, rapid și sățios. În plus, foarte sănătos.

My title page contents