Tort de mere cu cidru. Desertul oricărui anotimp

Tort de mere cu cidru. Desertul oricărui anotimp

Cu siguranță ai pregătit cel puțin o dată un tort cu mere. Dar te-ai gândit la varianta tort de mere cu cidru? Dacă nu, e momentul să o încerci. Este o variantă parfumată a clasicului tort cu mere, îmbogățită cu aroma delicată a cidrului, tipică a acestei băuturi alcoolice. Acest tort este foarte simplu de preparat și este perfect pentru a fi însoțit de o ceașcă de ceai fierbinte, pentru o gustare sau ca un mic dejun delicios. Poate fi combinat cu vestitul desert Zabaione (o cremă cu ou) sau alături de același delicios cidru de mere.

 

Tort de mere cu cidru

Pregătire: 15 minute

Coacere: 1 oră și 10 ‘- 1 oră și 20’

Porții: 6 – 8

 

Ai nevoie pentru blat de:

  • 200 g făină 00
  • 190 g unt moale
  • 190 g de zahăr brun
  • 2 ouă la temperatura camerei
  • 30 ml lapte integral, la temperatura camerei
  • 50 ml cidru de mere
  • scorțișoară, după gust
  • 1/2 coaja de lămâie
  • 1 linguriță de praf de copt

Ai nevoie pentru cidrul de mere de:

  • 4 mere mici Golden
  • zahăr brun

Pregătești tortul de mere cu cidru așa:

  1. Pui într-un castron zahărul brun împreună cu untul moale, coaja de lămâie rasă și scorțișoara (după gust). Amesteci totul cu telul sau cu mixerul, până când obții un amestec spumos. Adaugi ouăle, unul câte unul, amestecând mereu până când le încorporezi complet;
  2. Adaugi făina și praful de copt cernute, apoi cidrul de mere și laptele. Amesteci cu o spatulă, pentru a se obține un amestec omogen. Ungi cu unt o formă de copt rotundă, cu diametrul de 22 cm și o tapetezi cu hârtie de copt, astfel încât să poți acoperi mai ușor suprafața.
  3. Torni amestecul în formă și îl nivelezi cu o lingură. Dai deoparte. Tai merele în jumătate, le cureți de coajă și de căsuța de semințe, fără să le rupi. Cu un cuțit ascuțit, faci incizii destul de adânci și aproape de mere.
  4. Aranjezi merele astfel pregătite peste amestecul din formă și presari zahăr brun. Coci tortul de mere în cuptorul preîncălzit la 160 °, timp de aproximativ 1 oră și 10 ‘- 1 oră și 20’;
  5. Când e copt, scoți tortul de mere din cuptor și, opțional, dai un luciu merelor cu siropul de la o dulceață de caise, încălzit. Alternativ, presari zahăr pudră. Lași tortul să se răcească și îl servești.
My title page contents