Omletă cu ciuperci shiitake, brânză și vin alb

Omletă cu ciuperci shiitake, brânză și vin alb poate fi un mic dejun sau un al doilea fel ușor, rapid și de sezon, care va cuceri pe toată lumea. De asemenea, această omletă ideală ca aperitiv, este super gustoasă și poate fi personalizată după preferințe.

Rețeta pentru omletă cu ciuperci este foarte ușoară și rapidă. Pentru această rețetă ai nevoie de ciuperci shiitake, ciuperci tipice din bucătăria asiatică care, în prezent sunt cultivate peste tot în lume și ușor de găsit la supermarket, foarte gustoase și consistente.

Cu toate acestea, poți alege să folosești și champignon, hribi sau alt tip de ciuperci preferat. Procedura va fi aceeași, însă aroma va varia în funcție de tipul de ciuperci alese. Dacă îți place să experimentezi, poți adăuga, de asemenea, câteva ierburi aromatice sau condimente pentru a personaliza în continuare rețeta.

Omletă cu ciuperci shiitake, brânză și vin alb

Porții: 4

Pregătire: 15 minute

Gătire: 25 de minute

Ai nevoie de:

600 g ciuperci shiitake

6 ouă

50 g brânză rasă

25 g unt

ulei de măsline extra virgin

30 ml vin alb

sare

2 căței de usturoi

pătrunjel verde tocat

Pregătești așa:

Pentru a face omleta cu ciuperci, mai întâi te vei ocupa de pregătirea ciupercilor. Separi pălărioarele de tulpini și, cu o perie sau cu o cârpă curată, îndepărtezi toate reziduurile de pământ. Ține cont: ciupercile proaspete nu trebuie spălate!

Apoi sotezi ciupercile: într-o tigaie încălzești uleiul și untul, adaugi usturoiul și pătrunjel verde tocat mărunt și lași la foc mic, să-și lase aroma. Adaugi ciupercile, sare, piper și gătești totul timp de 5-6 minute, amestecând de două-trei ori ușor. Stingi totul cu vinul alb. De îndată ce ciupercile sunt gata, le scoți din tigaie și le păstrezi deoparte pe o farfurie.

Între timp, bați ouăle cu ajutorul unui tel, împreună cu parmezan ras. În aceeași tigaie în care ai sotat ciupercile, adaugi amestecul de ouă și gătești totul timp de 2-3 minute la foc mare.

Lași partea de jos a omletei să se consolideze timp de câteva minute, apoi adaugi shiitake-ul și reduci căldura. Acoperi și gătești timp de aproximativ 10 minute sau până când marginile omletei devin maro auriu, fără a fi nevoie să o întorci.

Transferi omleta cu ciupercile pe un platou și o servești la masă presărată cu pătrunjel verde tocat.

My title page contents