Tagliatelle cu hribi. Un prim fel clasic al bucătăriei de toamnă

Tagliatelle cu hribi

Tagliatelle cu hribi sunt un prim fel clasic al bucătăriei de toamnă. Foarte simplu de preparat, însă este necesar să se acorde atenție unor pași fundamentali pentru a maximiza gustul acestor ciuperci, extrem de gustoase și cărnoase.

Sfat! Pentru un plus de gust și aromă, pregătește acest fel de mâncare excepțional cu tagliatelle pregătite cu ouă de casă.

Tagliatelle cu hribi

Porții: 4 persoane

Pregătire: 20 de minute

Preparare: 20 de minute

Ai nevoie de:

400 g tagliatelle cu ouă de casă

500 g hribi

mentă proaspătă după gust

ulei de măsline extravirgin după gust

1 cățel de usturoi

sare după gust

piper după gust

ardei iute după gust

Pregătești tagliatelle cu hribi așa:

Cureți ciupercile, tăind partea finală a tulpinii acoperită de obicei cu mult pământ. Ar fi de preferat să nu le clătești cu apă, deoarece ciuperca o absoarbe și, în schimb, să folosești doar o perie pentru a îndepărta pământul rezidual. Alternativ, poți folosi o cârpă umedă.

Prăjești un cățel de usturoi în ulei de măsline extravirgin din belșug, apoi odată ce a devenit auriu îl scoți și adaugi ciupercile tăiate în bucăți, nu prea mici. Dacă dorești, adaugă niște ardei iute după gust.

Gătești ciupercile timp de aproximativ cincisprezece minute. La sfârșit, adaugi sare si piper. Dacă dorești, poți adăuga și mentă proaspătă în timpul gătitului. Folosirea mentei pentru a găti ciuperci este tipică zonei Toscana.

Apoi gătești tagliatellele în multă apă cu sare, le scurgi și le pui înapoi în tigaia în care ai călit ciupercile. Ai grijă să păstrezi un pahar cu apă pentru gătit pastele. Pastele cu ou absorb mult lichid și astfel ar risca să devină prea uscate. Pentru a evita acest lucru, în timp ce le amesteci cu ciupercile, adaugă apă câte puțin până obții cremozitatea potrivită.

Servește preparatul pe farfurii întinse și completează farfuria de tagliatelle cu ciuperci cu câteva frunze de mentă proaspătă.

My title page contents