Clătite cu pui și praz - pentru o masă ușoară în familie

Clătite cu pui și praz – pentru o masă ușoară în familie. Ești în pană de idei pentru a pregăti mese sănătoase, hrănitoare și gustoase pentru copilul tău? Te întrebi ce să faci pentru o masă sățioasă în familie și care să nu-ți ocupe prea mult timp? Avem noi o propunere delicioasă: Clătite cu pui și praz.

Nevoile nutriționale ale copiilor cu vârsta de 12 luni și mai mari depind de dezvoltarea și nivelul lor de activitate. Copiii de un an ar trebui să ingereze aproximativ 25 până la 30 de grame de proteine, 100 până la 160 de grame de carbohidrați și 35 până la 45 de grame de grăsimi pe zi. Așadar, această rețetă este potrivită și pentru copiii începând cu vârsta de 12 luni.

Clătite cu pui și praz

Porții: 4

Pregătire: 20 de minute

Coacere: 20 de minute

Ai nevoie pentru aluatul de clătite de:

2 ouă mari

150 g făină

250 ml lapte

un vârf de cuțit de sare

Ai nevoie pentru umplutură de:

200 g piept de pui (organic daca se poate)

4 tulpini de praz

Opțional: oregano, usturoi și pătrunjel, ciuperci etc.

 

Pregătești clătite cu pui și praz așa:

Mai întâi, tai fileurile din piept de pui în fâșii subțiri, după care le sărezi și piperezi ușor.

Cureți și tai prazul în felii.

Gătești fâșiile de pui și praz la abur.

Dacă dorești, separat, poți sota niște ceapă tocată foarte fin sau ciuperci feliate și arpagic tocat. Amesteci toate ingredientele care vor forma umplutura și le lași deoparte.

Pregătești clătitele amestecând laptele cu făina și un vârf de sare. Amesteci ouăle unul câte unul în timp ce continui să bați, până când obțineți un aluat omogen, lichid, dar cremos. Îl lași să se odihnească timp de 10 minute.

Într-o tigaie foarte fierbinte, torni aproximativ un polonic de aluat de clătite, întorci rapid tigaia (unsă anterior cu un prosop de hârtie umezit cu ulei de măsline extra virgin sau unt), până când se formează o clătită subțire.

Odată ce clătitele sunt făcute, pui niște umplutură de pui și praz peste fiecare clătită și le rulezi.

Clătitele cu pui și praz sunt potrivite pentru o cină lejeră în familie, dar și pentru orice altă masă. Acestea pot fi însoțite de o salată de verdețuri și roșii, stropite cu puțin ulei de măsline extravirgin și suc de lămâie.

My title page contents