Friptură de piept de pui, cu sos de oțet balsamic

Friptură de pui

Pentru o zi de duminică în familie sau pur și simplu pentru o masă copioasă, dar și gustoasă, friptura de pui este o alegere potrivită. Ţine carnea de pui la marinat între 2-4 ore. Condimentarea simplă a cărnii de pui s-a dovedit a fi incompletă pentru a obţine o friptură apetisantă. Dacă preparatele sunt marinate cu ulei de măsline, zeamă de lămâie sau oțet, adăugând numeroase condimente, la final vei obține o aromă deosebită. Iar bucăţile de carne gata preparate vor fi foarte fragede.

 

Friptură de piept de pui, cu sos de oțet balsamic

Timp de preparare: 45 minute

 

Ai nevoie pentru 4 porții:

4 bucăți file de pui (circa 1,2 kg per total)

1 lingură unt

sare

piper

1 lingură zahăr

5 linguri oțet balsamic

250 ml supă

1 pahar smântână (150 g)

400 g roșii

puțin busuioc (facultativ)

 

Pregătești așa:

  1. Speli carnea cu apă rece, apoi o usuci cu un șervet de bucătărie. Îndepărtezi oasele de pe carne, folosind un cuțit ascuțit, apoi condimentezi cu sare și piper. Încingi untul într-o tigaie și prăjești bucățile de piept de pui pe partea cu piele. Răsucești fiecare bucată de carne și o prăjești la foc mediu circa 10 minute. Când sunt gata, le iei de pe foc și le păstrezi calde.
  2. Pui zahărul în grăsimea în care ai prăjit carnea și amesteci continuu, până când capătă o culoare maronie. Stingi cu oțet și supă. Amesteci smântâna și fierbi circa 3 minute.
  3. Speli roșiile, le tai în patru, le îndepărtezi sâmburii, apoi le tai cuburi. Le pui în sos și condimentezi după gust, cu sare și piper.
  4. Pui sosul cu oțet balsamic, lângă pieptul de pui preparat. Ornezi eventual cu câteva frunze de busuioc și servești.

 

Sugestie de garnitură: Poți alege cartofi la cuptor sau cartofi țărănești, deoarece aceștia se potrivesc foarte bine cu friptura de pui. Dar și o garnitură preferată de tine.

My title page contents