Cheesecake cu lămâie, afine și zmeură

Cheesecake cu lămâie, afine și zmeură este o odă a aromelor de vară, cu o bază crocantă, cremă catifelată și un topping de fructe de pădure. Un desert ideal pentru o seară specială, care va cuceri pe toată lumea de la prima gustare.

Ți-am făcut poftă? Încercă și tu acest dulce lejer și delicios!

Cheesecake cu lămâie, afine și zmeură

Porții: 4

Pregătire: 20 de minute

Răcire: 4 ore

Ai nevoie de:

200 g biscuiți digestivi

100 g unt

500 g mascarpone

150 g zahăr

coajă rasă de lămâie

suc de lămâie

200 ml frișcă lichidă proaspătă

150 g afine

150 g zmeură

Pregătești cheesecake cu lămâie, afine și zmeură așa:

Toci mărunt biscuiții și îi amesteci cu untul topit. Pui amestecul pe fundul unei tăvi din silicon acoperite cu hârtie pergament, îl presezi și îl lași să se răcească în frigider.

Într-un castron, amesteci crema de brânză cu zahărul, sucul de lămâie și coaja până se omogenizează. Adaugi ușor frișca.

Torni crema peste baza formată din biscuiți. Lași apoi să se odihnească în frigider timp de cel puțin 4 ore sau mai bine peste noapte, pentru a lăsa crema să se solidifice.

Înainte de servire, decorezi cheesecake-ul cu afine proaspete și zmeură. Adaugi un strop de zahăr pudră și câteva frunze de mentă pentru o atingere finală.

Recomandări

Pentru o notă suplimentară, adaugă câteva frunze proaspete de busuioc la decor. Păstrează cheesecake-ul în frigider până când este gata de servit.

Sfaturi utile

Poți folosi și fructe dezghețate, dar trebuie să te asiguri că le dezgheți complet înainte de a le folosi.

Crema de brânză ideală este Philadelphia, dar poți folosi și alte brânzeturi cremoase cu o aromă neutră sau dulce.

My title page contents