Rață cu portocale. Meniu de Revelion

Rață cu portocale, o rețetă ce poate fi pe lista preparatelor de Revelion, când fiecare gospodină încearcă să pregătească ceva deosebit, gustos și aspectuos.

 

Preparare: 30 minute

Coacere: 45 minute

 

Ai nevoie de:

1 rață potrivită ca mărime

500 ml supă de pui sau de legume

200 g carne de porc slabă

2 ficăței de pui

1 ceapă

1 ou

1 felie de pâine

Pătrunjel verde tocat

Sare

Piper

 

Ai nevoie pentru garnitură de:

2 portocale

50 g unt

300 g ciuperci

2 linguri smântână

2 linguri fistic

Sare

Piper

 

Pregătești rețeta de rață cu portocale așa:

Amesteci într-un castron carnea tocată, ficățeii tăiați mărunt, ceapa, felia de pâine înmuiată în lapte și bine stoarsă, oul bătut, pătrunjelul verde, sare și piper, după gust.

Despici pieptul raței, îl umpli cu compoziția preparată și îl coși cu ață, pentru a nu se desface în timpul preparării. Așezi rața umplută într-o cratiță, adaugi supa, acoperi cu un capac și dai la cuptor pentru 45 de minute. Din când în când, stropești rața cu sosul din cratiță.

Cu 10 minute înainte de a fi gata, adaugi de jur-împrejurul raței, felii de portocale. Îndepărtezi capacul și lași rața să se rumenească frumos deasupra.

Între timp, feliezi ciupercile și le călești cu unt timp de 5-6 minute. Condimentezi cu sare și piper, după gust, iar la sfârșit adaugi smântâna și fisticul. După câteva clocote, iei cratița de pe foc și servești garnitura caldă, alături de rața cu portocale.

My title page contents