Ce se întâmplă când copilul primește recompense. Educație sau materialism?

Ce se întâmplă când copilul primește recompense. Educație sau materialism?

Îți recompensezi de multe ori copilul, dar ce se întâmplă când copilul primește recompense? Copilul primește o educație bună sau învață să devină materialist?

 

Potrivit unui nou studiu publicat în Journal of Consumer Research, o educație prea „materialistă” ar putea provoca tulburări comportamentale copiilor, în creștere.

„Cercetările noastre sugerează că acei copii care primesc o mulțime de recompense materiale de la părinții lor, vor continua, probabil, să pretindă premii constând în bunuri materiale chiar și la vârsta adultă, iar acest lucru ar putea fi o problemă “, spune Marsha Richins, profesor de marketing la Universitatea din Missouri.

 

Elementele de bază ale studiului

Studiul scoate în evidență trei tipuri de educație care pot duce la un grad mai ridicat de materialism:

  • recompensarea copiilor cu daruri când au făcut ceva bun;
  • oferirea de daruri pentru a arăta afecțiunea;
  • pedepsirea copiilor prin eliminarea bunurilor materiale, cum ar fi o jucărie preferată sau un joc video.

Atunci când părinții folosesc bunurile materiale în aceste moduri, copiii lor au, în medie, mai multe șanse să creadă că succesul în viață este definit de calitatea și numărul de bunuri pe care le posedă o persoană. Sau că achiziția anumitor produse îi va face mai fericiți.

Studiile anterioare au arătat deja că adulții materialiști sunt expuși unui risc mult mai mare de a avea probleme conjugale, să fie victime ale jocurilor de noroc sau să aibă datorii financiare. Dar contribuie și la scăderea bunăstării. Materialismul contribuie, de asemenea, la degradarea mediului, din cauza consumului excesiv și a pierderii de bunuri.

O altă cauză a materialismului: absenteismul părinților

Din ce în ce mai mult, asistăm la cazuri de părinți care nu au suficient timp pentru copiii lor. Studiul arată o relație între absenteismul parental și materialismul copiilor, care sunt dezamăgiți și continuu răsfățați.

Concluzie?

În concluzie: „ Este bine să vă doriți să cumpărați cadouri pentru copiii voștri, dar nu uitați să-i încurajați întotdeauna să fie recunoscători tuturor persoanelor și lucrurilor pe care le au în viață “, spune Lan Chaplin, profesor de marketing la Universitatea din Illinois în Chicago. „Ori de câte ori copiii își exprimă recunoștința, ei devin mai conștienți de cât de norocoși sunt. Iar acest lucru îi va face mai generoși și mai puțin materialiști. Petrecând timpul cu copiii, oferindu-le afecțiune și învățându-i ce este recunoștința și generozitatea, este cel mai bun mod de a ajuta la reducerea unui comportament materialist ca adult „, adaugă profesorul.

Pentru studiu, Richins și Chaplin au chestionat mai mult de 700 de adulți, care au fost rugați să raporteze despre o varietate de circumstanțe din copilărie. Cum ar fi relația cu părinții, recompensele și pedepsele pe care le-au primit în fazele critice de creștere.

 

My title page contents