Păstrăv la grătar cu salată de avocado

Păstrăv la grătar... cu salată de avocado

Păstrăv la grătar, o alegere potrivită pentru o masă alături de prieteni. Beneficiile păstrăvului pentru sănătate sunt variate, făcând din aceasta o opțiune excelentă de adăugat la o dietă sănătoasă și echilibrată. Acest pește nu este doar o sursă excelentă de proteine, dar are și acizi grași Omega-3, niacină, vitamina B6 și B12, fosfor și seleniu.

Păstrăv la grătar

Porții: 4

Pregătire: 35 minute

Ai nevoie de:

4 păstrăvi proaspeți, curățați

Pătrunjel

Cumin (sau chimion)

Suc de lămâie

Felii de lămâie

600 g frunze de rucola

120 g avocado

Ai nevoie pentru vinegretă de:

1 cățel de usturoi

100 g iaurt

1 praf de boia dulce

Sare, piper

 

Pregătești așa:

Speli păstrăvii, îi ștergi bine și crestezi pielea cu un cuțit ascuțit. Presari cumin. Toci pătrunjelul și îl amesteci împreună cu sare, piper și suc de lămâie. Umpli păstrăvii cu acest amestec și cu felii de lămâie. Acoperi și lași la marinat în frigider pentru circa 2 ore.

După acest timp, prăjești păstrăvii în tigaie sau îi coci pe grătarul cuptorului, timp de aproximativ 20 de minute. Cuptorul trebuie încălzit în prealabil la 200 de grade Celsius.

Între timp pregătești vinegreta așa: Amesteci iaurtul cu usturoiul pisat, cu sare și boia. Această compoziție o amesteci apoi cu frunzele de rucola rupte în bucăți potrivite și cu cubulețe de avocado (decojit).

La masă, peștele se servește cu salată de avocado sau de cartofi, după preferințe.

Opțional poți adăuga și cubulețe de roșii.

My title page contents