Rețete pentru copii cu legume și carne de pui

Rețete pentru copii cu legume și carne de pui. Iată două rețete pentru a-i face pe copii să consume legume și carne albă de pui.

Dacă nu știi ce preparate să le mai oferi copiilor, iată două sugestii:

 

1. Rețete pentru copii cu legume și carne albă: Cupcake cu pui

Ai nevoie pentru cupcake:

200 g pui, pesmet, o lingură de parmezan, 100 g dovlecei, cimbru, busuioc, 1 ou, sare.

Ai nevoie pentru cremă:

100 g de cartofi, 200 g de dovleac, o lingură de parmezan, sare

Ai nevoie pentru decor:

busuioc, 30 g Emmental

Pregătești așa:

Mai întâi, pregătești crema care va simula glazura cupcakes-urilor. Cureți cartoful, îl tai cubulețe și îl pui să fiarbă. Când este fiert, îl zdrobești cât este încă fierbinte, cu un zdrobitor de cartofi. Tai dovleacul în jumătate, apoi în felii și îl pui pe o tavă tapetată la cuptor la 200° pentru 20 de minute, acoperite cu folie de aluminiu.

Odată fiert, zdrobește dovleacul în același vas cu cartoful, adaugă sare după gust, parmezan, amesteci totul și transferi aluatul într-o pungă de patiserie.

Tai dovleceii, îi dai prin răzătoare și îi pui într-o strecurătoare, lăsându-i să se scurgă 20 de minute, astfel încât să se elimine toată apa. Separat, tai puiul în bucăți mici și îl pui într-un blender până când amestecul este omogen. Transferi compoziția într-un bol, adaugi pesmet, parmezanul, cimbru, busuioc tocat, dovlecelul scurs și oul. Amesteci ingredientele și transferi amestecul într-o pungă sau un poș. Umpli formele pentru cupcake și le dai la cuptor pentru 20 de minute la 180°. Când sunt fierte, le lași să se răcească și apoi le ornezi cu o lingură de cremă de dovleac. Decorezi apoi fiecare cupcake cu o stea Emmental și cu o frunză de busuioc (poți renunța, dacă nu le place copiilor sau poți înlocui cu altă verdeață).

2. Omidă de chiftele

Ai nevoie de:

1 ceapă verde, 1 morcov, 2 fire de pătrunjel, 200 g carne de pui, 1 litru de apă, o crenguță de măghiran, pesmet, o lingură de parmezan, 2 ouă, nucșoară, ulei de măsline extravirgin.

Ai nevoie pentru cremă:

250 g de verdețuri (după bunul plac), sare, o lingură de parmezan, 300 g de cartofi.

Pregătești așa:

Pui apa, puiul, morcovul, ceapa verde, pătrunjelul, cartofii tăiați cubulete și sarea într-o cratiță și gătești timp de 30 de minute. Odată ce bulionul este gata, scoți puiul și legumele și le lași să se răcească. Cureți și speli verdețurile, le pui într-o oală și le lași să se usuce acoperite cu un capac timp de câteva minute. Apoi le amesteci. Separat, prepari crema de cartofi: zdrobești cartofii încă fierbinți într-un bol și adăugi verdețurile amestecate. Amesteci totul și apoi pui într-o pungă de patiserie cu duza înstelată.

Între timp, tai puiul și îl amesteci împreună cu pesmetul. Pui totul într-un bol cu ​​ouăle, brânza, măghiran, nucșoară, sare și amesteci totul. Pregătești chiftelele pe care le vei găti într-o oală doar cu un strop de ulei.

Asamblezi așa: formezi o bază din grămăjoare de smântână, așezi chiftelele deasupra, creând forma unei omide. Cu morcovul fiert folosit la bulion faci ochii omizii, razele soarelui și florile mici.

My title page contents