Trucuri pentru un somn odihnitor. 7 trucuri rapide pentru a dormi mai bine noaptea

Trucuri pentru un somn odihnitor. 7 trucuri rapide pentru a dormi mai bine noaptea

Există trucuri pentru un somn odihnitor? Obținerea unui somn bun pe timpul nopții este doar un vis pentru multe persoane. Și este nevoie de mai mult decât să numeri oile pentru a adormi și a nu te trezi la un moment dat. Printre numeroasele sfaturi pentru un somn bun și odihnitor, reține: ai nevoie să faci exerciții fizice, să ai o temperatură răcoroasă în dormitor, să bei un pahar de lapte cald.

 

 7 trucuri pentru un somn odihnitor. Iată câteva sfaturi pe care le poți încerca cât mai repede:

 

1. Mănâncă înainte să dormi

Mâncatul înainte de a merge la culcare este un categoric NU… nu-i așa? De fapt nu e chiar așa. Cercetările au descoperit că o porție mică de carbohidrați alimentari, combinată fie cu calciu, fie cu o proteină conținând triptofanul de aminoacizi, poate duce la un somn mai bun. Aceste combinații de alimente stimulează serotonina, o substanță chimică din creier care ajută la producerea stării de calm. Gustarea trebuie consumată cu o oră înainte de culcare.

2. Ridică-te din pat dacă nu poți să adormi

Înțelepciunea convențională spune că, dacă nu poți să dormi, să te ridici din pat. Dar este adesea mai bine să stai între cearceafuri. În întuneric, cu capul pe pernă, și făcând exerciții de respirație profundă sau de vizualizare până când simți că te ia din nou somnul.

3. Trucuri pentru un somn odihnitor. Consumă o „ceașcă” de napolitană cu cafea

Cofeina este dușmanul somnului – sau cel puțin asta ne-am obișnuit să auzim. Cu toate acestea, un studiu din Marea Britanie a constatat că persoanele care au consumat „o napolitană cu cafea” – au băut una până la două cești de cafea și imediat au tras un pui de somn de 20 de minute – nu numai că au adormit, dar s-au trezit mai vigilente și mai pline de energie.

4. Mirosul care induce somnul

Unele mirosuri par să îi ajute pe oameni să le vină somnul. Mirosurile de lavandă, mușețel și ylang-ylang, ca să numim doar câteva, activează activitatea valurilor alfa în creier, ceea ce duce la relaxare și somnolență. Încearcă să amesteci câteva picături de ulei esențial de lavandă, mușețel sau ylang-ylang și apă într-o sticlă cu pulverizator și să stropești pernele.

5. Culoarea dormitorului

Culoarea pereților dormitorului poate face mai mult decât impactul esteticii camerei. Poate transforma camera într-un paradis al somnului și relaxării, dacă o alegi cu înțelepciune. Unele culori sunt energizante, altele promovează somnolență. Albul, de exemplu, controlează melatonina, un hormon care ajută organismul să-și regleze ciclul de somn-trezire, spun experții. Opțiunile mai bune includ maro sau bleumarin, care stimulează secreția de melatonină, în loc să o reducă.

6. Renunță la laptele cald! Încearcă sucul de cireșe!

Te-ai obișnuit să auzi că laptele cald te ajută să adormi? Adevărat! Dar, dacă nu-ți place laptele sau nu-l poți consuma, poți încerca și altceva. Studiile arată că un consum de suc de cireșe îmbunătățește somnul, deoarece este o sursă naturală de melatonină și triptofan. Bea suc de cireșe de două ori pe zi.

7. Joacă jocuri pentru minte

Nu subestima puterea minții tale – și imaginația – pentru a te ajuta să adormi. Încearcă acest lucru: Imaginează-ți că odihna de noapte a trecut și este timpul să te dai jos din pat, să faci duș, să te îmbraci și să părăsești casa … preferabil într-o zi rece și umedă. Contrastul dintre acea perspectivă înghețată și un pat cald și confortabil poate fi suficient pentru a induce somnul.

My title page contents