Tratamente naturale care combat căderea părului. 3 remedii simple

Există tratamente naturale care combat căderea părului? Subțierea părului apare din cauza stilului de viață haotic, a îngrijirii slabe a părului și în urma unor alergii. Există alimente care te pot ajuta să ai un păr voluminos, în mod natural. Aloe Vera promovează creșterea părului și previne mâncărimea scalpului.

Subțierea părului poate apărea în urma creșterii nivelului de poluare, stres și a calității precare a apei. Dar și din cauza altor factori precum stilul de viață sedentar, deficiențe nutriționale, alergii, dezechilibre hormonale, îngrijire slabă a părului, moștenire genetică. Dar nu te speria! Există alimente care te pot ajuta să crești volumul părului în mod natural. Pe unele le găsești chiar în bucătăria ta.

 

Tratamente naturale care combat căderea părului. 3 remedii simple, pregătite acasă

1. Aloe Vera

Aloe Vera este bogată în enzime proteolitice, care sunt cunoscute pentru a repara celulele moarte ale pielii de la nivelul scalpului. Aceste enzime ajută la stimularea creșterii părului din foliculii de păr inactivi, crescând totodată volumul părului. De asemenea, acționează ca un balsam excelent și îți lasă părul neted și strălucitor. Nu numai că susține creșterea părului, dar previne și mâncărimea scalpului și reduce mătreața. Consumul de suc de Aloe Vera ajută la menținerea pielii netede și radiante și favorizează și creșterea părului.

Cum să folosești Aloe Vera pentru a preveni subțierea părului și căderea acestuia:

Feliezi frunza de Aloe Vera cu un cuțit și extragi aproximativ 2 lingurițe de gel din frunză;

Bați (mixezi) gelul până obții o consistență bună;

Aplici gelul pe scalp și masezi cu vârful degetelor;

Masezi timp de aproximativ 5-7 minute; lași apoi gelul să acționeze pe scalp 15-20 de minute;

Clătești părul cu apă caldă.

2. Tratamente naturale care combat căderea părului. Ouă

Ouăle sunt considerate a fi grozave pentru creșterea și întărirea părului. Sunt bogate în nutrienți esențiali, precum proteine, vitamina B12, fier, zinc și acizi grași omega-6.

Cum să folosești oul pentru a preveni subțierea părului și căderea acestuia:

Iei un bol și adaugi un ou împreună cu o lingură de ulei de măsline. Poți folosi și ulei de nucă de cocos pentru această mască;

Amesteci până obții o compoziție fină;

Aplici amestecul pe păr și scalp, de la rădăcini până la vârfuri;

Lași să acționeze aproximativ 30 de minute;

Îți speli apoi părul cu șampon și apă rece (să fie suportabilă). Nu folosi apă caldă pentru a-ți spăla părul, atunci când aplici o mască cu ou.

 

3. Amla (India Gooseberry)

Amla este un fruct bogat în nutrienți și are o mulțime de proprietăți benefice sănătății. Fie că îl folosești sub formă de mască sau bei sucul obținut, acest fruct te poate ajuta să ai un păr mai gros și mai puternic. Amla este bogată în vitamina C, dar și în diverse minerale, nutrienți, aminoacizi și antioxidanți, etc., care ajută amla în lupta împotriva tuturor factorilor de slăbire a părului.

Cum să folosești Amla pentru a preveni subțierea și căderea părului:

Într-un bol, adaugi 2 lingurițe pulbere amla și sucul unei lime și amesteci cele două ingrediente până obții un amestec fin;

Aplici apoi amestecul pe păr și scalp, masându-l de la rădăcini până la vârfuri;

Lași amestecul pe păr până se usucă;

Speli părul cu șampon și apă rece. Acest amestec poate fi folosit, de asemenea, post-balsam pentru spălarea părului.

 

Indiferent dacă le consumi, le bei sau le aplici pur și simplu, aceste alimente pot face minuni pentru părul tău, iar rezultatele pot fi văzute atât de repede, încât vei mai repeta procedura!

My title page contents