Remedii naturale pentru stoparea căderii părului. 5 sfaturi pentru un păr mai puternic

În rândurile de mai jos te ajutăm să descoperi câteva remedii naturale pentru stoparea căderii părului. 5 sfaturi pentru un păr mai puternic, la care, posibil, să nu te fi gândit! Pentru a reduce pierderea părului și pentru a obține un păr mai puternic, strălucitor, poți apela la remedii bazate pe ingrediente naturale. 

 

Încântarea fiecărei femei, părul are nevoie de îngrijire constantă pentru a fi întotdeauna puternic și strălucitor. Mai ales în perioade dificile, cum ar fi schimbările sezoniere, în care există tendința de a fi fragil și să cadă mai mult decât de obicei. Pentru a interveni, există mai multe moduri, de la cele mai tradiționale, până la cele naturale. Nu există un praf magic sau mituri false. Numai ingrediente naturale cu proprietăți benefice dovedite.

Remedii naturale pentru stoparea căderii părului. 5 sfaturi pentru un păr mai puternic

1. Obține un păr mai puternic cu aloe vera

Aloe Vera este un ingredient natural, util pentru întărirea părului. Este utilizat pe scară largă în frumusețe. Sucul/gelul poate fi extras direct din frunzele plantei și folosit ca o compresă, care trebuie aplicată timp de cel puțin o jumătate de oră, înainte de spălare. De asemenea, s-a descoperit că administrarea unei lingurițe de suc de aloe pe zi, pe stomacul gol, poate favoriza creșterea părului.

2. Întărește-ți părul cu pulbere Amla

Amla este o pudră ce se obține din fructul arborelui Emblica Officinalis. Fructul de amla este cunoscut și sub numele de coacăz indian. Este un fruct comestibil extrem de bogat în vitamina C. Nu numai fructul, dar toate celelalte părți ale plantei sunt folosite pe scară largă în medicina ayurvedică indiană, în scopuri terapeutice. Se face o cură de ceai ca tonic general, revigorant și purificator. Conținutul de vitamina C al fructului de Amla este de 20 de ori mai ridicat decât al portocalei și se absoarbe foarte bine.

Fructul de Amla uscat și transformat în pudră fină aduce beneficii părului și scalpului: este hrănitor și un excelent balsam. Pe lângă volum și putere, pudra amla ajută la creșterea părului, stimulându-i rădăcina. Previne unele infecții ale scalpului și controlează încărunțirea prematură. Amla este folosită pentru prepararea măștilor care se aplică părului. Nu numai pentru a-l întări, ci și pentru a preveni căderea acestuia.

3. Remedii naturale pentru stoparea căderii părului. Păr mai puternic și mai rezistent cu avocado

Avocado, este un alt fruct cu o mie de proprietăți care poate fi folosit ca ingredient pentru prepararea unei măști eficiente de întărire și împotriva pierderii părului. Cum? Este foarte simplu: amesteci pulpa unui avocado copt și o aplici pe părul umed, timp de cel puțin o jumătate de oră. Apoi clătești bine și continui spălarea cu șamponul pe care-l folosești în mod normal.

4. Împotriva căderii, aplică părului un masaj cu ulei de nucă de cocos

Masarea scalpului în mod regulat cu ulei de nucă de cocos întărește părul și îl împiedică să cadă. În timpul lunilor de iarnă, uleiul de cocos este în formă solidă, dar este suficient să introduci recipientul în apă fierbinte, pentru a-l face din nou lichid. Astfel încât să poată fi ușor de aplicat cu ajutorul degetelor. Masca ar trebui să rămână pe păr timp de cel puțin o jumătate de oră și apoi să clătești părul cu grijă.

5. Remedii naturale pentru stoparea căderii părului. Reactivarea scalpului cu ghimbir

Un condiment miraculos veritabil, dat fiind utilitatea sa în cazul numeroaselor probleme de sănătate, ghimbirul este folosit nu numai în bucătărie, ci și în îngrijirea părului. În special, este excelent pentru prepararea unui tratament care stimulează creșterea și reactivează circulația scalpului.

Pentru a pregăti tratamentul cu ghimbir, ai nevoie de 1 lingură de ghimbir proaspăt ras și 1 lingură de ulei de susan sau ulei de jojoba. Pulberea și ghimbirul trebuie amestecate într-o ceașcă. Aplici înainte de șamponare și lași să acționeze timp de cel puțin 30 de minute. Pentru un tratament puternic, lași să acționeze toată noaptea. Dimineața, părul va fi la fel de moale ca și mătasea, întărit și strălucitor!

 

My title page contents