Care este diferența dintre vergeturile roșii și cele albe, iată subiectul de azi.

Creșterea sau pierderea în greutate determină apariția nesuferitelor vergeturi. Unele sunt roșii, altele sunt albe. Care este diferența dintre vergeturile roșii și cele albe, iată subiectul de azi.

 

În afară de modificările semnificative în ceea ce privește greutatea corporală, vergeturile apar în general în perioada de pubertate și în cea de sarcină. Ele nu semnalează neapărat prezența vreunei boli, deci nu sunt motiv de îngrijorare. Totuși, foarte rar, ele pot semnala o afecțiune a glandei tiroide. Vergeturile sunt întâlnite și la bărbați, nu doar la femei. Numai că ei nu fac atâta caz din asta, pe când noi… Poate ai observat că unele vergeturi au culoare roșiatică, iar altele sunt albe, chiar sidefii. Să vedem care este diferența dintre vergeturile roșii și cele albe.

Diferența dintre vergeturile roșii și cele albe

Vergeturile nu sunt nimic altceva decât rupturi ale fibrelor de colagen. Pot fi observate adesea pe abdomen, coapse, sâni, fese ori partea superioară a brațului, adică în zonele în care se acumulează grăsime. Există două tipuri de vergeturi: roșii și albe. Cele roșii sunt vergeturi recente, „tinere”, în stadiu inițial. Acestea apar în timpul pubertății și al sarcinii și pot fi mai ușor tratate prin folosirea unor creme abrazive sau bogate în vitamine. Nu pot fi eliminate total dar pot fi semnificativ ameliorate.
Vergeturile albe, sidefii, sunt vergeturi mature. Acestea sunt mult mai dificil de îndepărtat, fiind necesare eventual intervenții cu laser, care sunt costisitoare. De preferat este să fie preîntâmpinată apariția vergeturilor, lucru care este posibil prin menținerea unei greutăți constante. La femeile însărcinate acest lucru nu este posibil, nu este o opțiune, în schimb pot fi folosite uleiuri și creme hidratante.

Metode simple de reducere a vergeturilor

Este eficient să începi să îți îngrijești pielea și să combați vergeturile din stadiul în care acestea sunt roșii. Odată devenite albe va fi mai greu și mai scump. Iată câteva soluții simple, laîndemâna oricui, pe baza unor ingrediente pe care e foarte posibil să le ai deja prin casă.

Zahăr

Acest dușman de temut al siluetei îți poate fi aliat în lupta contra vergeturilor, fiind un excelent exfoliant pentru piele. Amestecă o lingură de zahăr tos cu suc de lămâie și câteva picături de ulei de migdale. Aplică amestecul direct pe zonele afectate, masează timp de circa zece minute și apoi spală cu apă călduță. Tratamentul este de lungă durată, dar și de efect.

Suc de cartofi

Amidonul și antioxidanții conținuți de cartofi oferă rezultate bune în combaterea vergeturilor tinere. Taie felii groase de cartofi și freacă ușor pe marginea vergeturilor, lasă să se usuce în mod natural, apoi spală cu apă călduță. Repetă zilnic această operațiune până la obținerea rezultatului dorit.

Aloe vera

Proprietățile calmante și vindecătoare ale acestei plante sunt renumite. Taie frunza pe lungime și aplică direct pe vergeturi partea care conține gelul. Așteaptă câteva minute înainte să speli locul. O altă variantă este să obții din frunze gelul și să umpli un sfert de ceașcă. Sparge și adaugă în acesta cinci capsule de vitamina A și zece de vitamina E. Amestecă și aplică pe piele, lăsând până la completa absorbție.

Ulei de măsline

Pune puțin ulei de măsline încălzit pe zonele afectate de vergeturi și masează ușor. Acest lucru va ajuta la îmbunătățirea circulației sângelui și, în timp, vergeturile se vor estompa.

Unt de cacao

Este recomandat pentru proprietățile lui anti-îmbătrânire a pielii, îmbunătățirea circulației sângelui și implicit reducerea vergeturilor. Se masează zona afectată cu unt de cacao de cel puțin două ori pe zi, timp de 2-3 luni.

My title page contents