Tratamente naturiste pentru căderea părului: de la nutriție la măști naturale.

Tratamente naturiste pentru căderea părului: de la nutriție la măști naturale. Căderea părului poate fi și cauza modificărilor de sezon sau a perioadelor de stres, mai ales în cazul femeilor. Există însă câteva remedii pentru a-l întări și a-i da mai multă strălucire părului tău.

Oricare ar fi problema ta, știi că există măști și alimente naturale care îți hrănesc părul și îl întăresc.

Tratamente naturiste pentru căderea părului. Remedii naturale pentru căderea părului

Părul tău are nevoie de o serie de nutrienți pentru a rămâne sănătos. De aceea, trebuie să te asiguri că aceștia sunt incluși în dieta ta. Să începem cu vitamina A: aceasta reglează funcționarea glandelor sebacee, secretă sebumul care unge foliculii de păr. Aceștia din urmă produc celulele care ajută la formarea părului. Vitamina A este conținută, de exemplu, în portocale și spanac. Vitamina C ajută la întărirea părului și previne despicarea vârfurilor. O găsești mai ales în citrice, ardei și legume cu frunze verzi. Iodul este un element cheie pentru sănătatea întregului corp și îl poți lua din cartofi, ouă și fructe de mare. În cele din urmă, nu uita nici de proteinele prezente în leguminoase, lapte, carne și brânză care mențin părul puternic.

Vitamina B6 și zinc

Când observi că pierzi mai mult păr decât în mod normal, este posibil să ai o lipsă de vitamina B6 și zinc în corp. Zincul promovează sinteza keratinei, adică producerea principalului constituent al părului, părului și unghiilor. Se găsește în multe alimente, cum ar fi carnea roșie și fasolea, dar combinat cu vitamina B6 poate fi găsit și în suplimente care trebuie luate mai ales în anotimpurile în schimbare.

Tratamente naturiste pentru căderea părului. Aloe Vera

Sucul de Aloe Vera întărește structura părului. Hrănește profund scalpul, crescându-i rezistența și strălucirea. Poți alege să consumi o linguriță pe zi sau să optezi pentru o mască care să fie aplicată aproximativ o jumătate de oră, după șamponare. Poți pregăti masca acasă, îndepărtând partea uscată, cea exterioară a plantei de aloe. Apoi, o tai pe lungime până iese gelul, pe care îl amesteci împreună cu sucul de lămâie și… gata masca!

Ulei de nucă de cocos

Uleiul de nucă de cocos are procent ridicat de vitamina E, care ajută la lupta împotriva radicalilor liberi. În plus, conține acid lauric care favorizează regenerarea părului. Este indicat mai ales dacă ai părul uscat, deoarece ajută la menținerea umidității părului. Când îl cumperi, asigură-te că are un nivel de puritate cât mai aproape de 100% și că este trecut la denumire termenul virgin, ca și în cazul uleiului de măsline. Aplică uleiul de nucă de cocos timp de cel puțin 10 minute, dar poți crește timpul în funcție de nevoile părului tău.

Infuzia de salvie și rozmarin

Rozmarinul și salvia sunt cele mai potrivite ierburi aromatice pentru a combate căderea părului. Rozmarinul conține un ulei esențial care stimulează creșterea foliculului și creșterea părului. Salvia curăță bine, evitând utilizarea preparatelor industriale mai agresive. Mai mult decât atât, întărește și însuflețește culoarea, îmbunătățind și aspectul. Pentru a profita la maxim de proprietățile acestor două arome, ideal este să faci o infuzie. Pui câteva frunze și o mână de ace de rozmarin să fiarbă într-o cratiță cu apă, timp de aproximativ 10 minute. Apoi lași infuzia să se răcească și o filtrezi într-o sită. Torni lichidul pe păr și masezi ușor scalpul, timp de câteva minute.

My title page contents