Pâine cu leurdă și alte ierburi aromatice

Pâine cu leurdă și alte ierburi aromatice, o pâine ideală pentru un brunch, un picnic sau o petrecere. Această pâine din aluat de pizza, cu usturoi salbatic si gratinată cu brânză, cu siguranță va face deliciul tuturor celor ce o vor testa.

Pâine cu leurdă

Brunch / Mic dejun

Porții: 6

Preparare: circa 20 de minute

Coacere la cuptor: circa 45 de minute

Dospit: circa 10 minute

Timpul total: 1 h 15 min

Ai nevoie de:

pentru 1 formă cu diametrul de 25 cm

50 g de leurdă sau ierburi aromatice (după bunul plac)

50 g de unt moale

½ linguriță de sare

piper mozaic

25 g de semințe de pin

580 g de aluat de pizza dreptunghiular deja întins

80 g de brânză rasă

Pregătești pâine cu leurdă așa:

Toci mărunt leurda, o amesteci cu untul și o asezonezi cu sare și piper. Prăjiți semințele de pin într-o tigaie, fără grăsime. Tapetezi o tavă de chec cu hârtie de copt, astfel încât hârtia să iasă din formă. Astfel, vei scoate mai ușor pâinea din formă.

Desfaci aluatul de pizza. Întinzi untul aromat pe aluat și îl dai puțin deoparte. De asemenea, pui deoparte niște semințe de pin și puțină brânză rasă. Întinde restul peste aluat și apasă-l. Taie aluatul în fâșii de circa 7 cm. Îndoaie benzile ca la acordeon, apoi aranjează-le împăturite în formă, una lângă alta fără a le strânge. Poți face o pâine și întinsă, ca o pizza. Lași așa la dospit circa 10 minute.

Încinge cuptorul static la 200 ° C. Așază forma cu paine în centru și coace 15 minute. Apoi, scade temperatura la 160°C și continuă încă 15 minute. Întinde untul, brânza și semințele de pin puse deoparte pe pâine și coace încă 15 minute. După acest timp, scoate pâinea aurie din cuptor si apoi din formă. Servești pâinea cu leurdă și ierburi caldă, după gust.

Sfaturi utile

Usturoiul sălbatic poate fi înlocuit cu arpagic tocat și 1 cățel de usturoi trecut prin presă.

Recoltarea leurdei: ai grijă să nu confunzi frunzele plantei aromate cu miros puternic de usturoi, cu cele otrăvitoare de lacrămioare și colchicum (brândușă sau șofran fals). Atât lăcrămioarele, cât și brândușele au frunze mai puțin opace pe partea inferioară. În timp ce cele ale leurdei sunt luminoase deasupra și ușor opace dedesubt. În plus, frunzele de leurdă cresc individual din sol, cu tulpina fină ieșind în evidență clar de frunză. Frunzele de colchicum cresc direct din tuberculul, fără tulpină, și nu au miros. Frunzele de leurdă sau usturoi sălbatic trebuie spălate bine înainte de a fi folosite.

My title page contents