Mousse de ciocolată și mentă – pentru cei cu intoleranță la lactoză

Pentru cei ce suferă de intoleranță la lactoză, uneori pare că e mai complicat să găsească ceva bun, potrivit cu nevoile lor. Însă, lucrurile nu stau chiar așa. Cu 1-2 ingrediente puțin diferite, lucrurile se rezolvă imediat.

 

Pregătire: 20 minute + 4 ore repaus

Pe foc: 3 minute

Porții: 6

Grad de dificultate: ușor

Ai nevoie de:

200 g ciocolată neagră cu 75% cacao

lapte fără lactoză

20 g unt fără lactoză

60 g zahăr

3 ouă la temperatura camerei

1 lingură sirop de mentă

zeamă de lămâie

30 g ciocolată sub formă de picături (din comerț) sau orice altă formă de bombonele decorative

un praf de sare

 

Pregătești așa:

  1. Topești ciocolata ruptă în bucăți într-un castron (pe foc sau la microunde), împreună cu untul și cu o lingură de lapte. Spargi ouăle și separi albușurile de gălbenușuri. Freci gălbenușurile cu zahărul și cu un praf de sare, până devin cremoase și spumoase.Adaugi ciocolata topită și 1 lingură de sirop de mentă, amestecând bine.
  2. Bați spumă albușurile cu 3 picături de zeamă de lămâie, apoi le încorporezi cu delicatețe în amestecul de gălbenușuri, cu mișcări de jos în sus.
  3. Împarți spuma în 6 cupe, le acoperi cu folie alimentară și le pui în frigider pentru cel puțin 4 ore (acest desert este și mai bun, dacă e pregătit cu o zi înainte). Decorezi cu bombonele de ciocolată sub formă de picături (există în comerț, în borcănele) sau dacă nu, cu alte modele de bombonele decorative și cu frunze de mentă. Este un mousse foarte delicios și dedicat în special persoanelor care suferă de intoleranță la lactoză. Pentru restul, rețeta se poate face și cu ingrediente normale (lapte și unt). Pentru decor, poți folosi suplimentar și boabe de afine sau de coacăze, după preferință.

 

My title page contents