Salata de linte neagra cu naut

De ceva vreme am facut o pasiune pentru linte si pentru tot ce tine de acest aliment. Asa ca am rugat-o pe Alina Stan de la http://www.aromedepoveste.ro sa ma ajute sa imi indeplinesc off-ul. Si ea nu a ezitat sa o faca.

 

INGREDIENTE:

  • 100 gr linte neagra (hidratata peste noapte in apa)

  • 80 gr naut (hidratat peste nopate in apa)

  • 100 gr broccoli (cantitate neta, fara cotor)

  • 1 ardei rosu tocat

  • sare dupa gust

  • piper negru proaspat macinat

  • zeama lamaie dupa gust

  • ulei masline extravirgin

MOD DE PREPARARE:

  1. Pune la inmuiat de cu seara lintea si nautul.
  2. Dimineata, clateste nautul si lintea in apa rece.
  3. Pune-le la fiert in vase separate cu sare. Lintea trebuie sa fiarta cam 5-7 minute, iar nautul 45 de minute.
  4. Cand sunt gata, scurge-le si pune-le deoparte.
  5. Taie broccoli in buchetele mai mici si spala-l cu apa rece. Apoi, pune-l in apa clocotita cu sare si fierbe-l 2-3 minute. La final, strecoara-l si trece-l printr-un jet de apa rece pentru a opri procesul de fierbere si pentru a-si pastra culoarea.
  6. Transfera nautul si lintea intr-un castron. Adauga broccoli, ardei tocat, sare si piper dupa gust.
  7. La final, vii cu zeama de lamaie si uleiulul de masline.

Sa mancati in tihna!

Daca vreti sa cititi mai multe reteta, dati un click pe www.aromedepoveste.ro.Arome de poveste-sigla

 

My title page contents