Beneficiile fructelor de avocado

Beneficiile fructelor de avocado? Nu avem degete la mana sa le numărăm! Excelente surse de grăsimi monosaturate sănătoase pentru inimă, fructele de avocado îți vor da necesarul energie pentru o zi întreagă. Partea minunată este că delicioasele avocado nu sunt bogate în fructoză. În schimb, conțin 20 de nutrienți esențiali, precum fibre, vitamina E, vitamine B, acid folic sau potasiu. Avocado conține o cantitate de potasiu de două ori mai mare decât cea aflată în banane.

 

Poate că toate acestea nu îți spun nimic, dar e musai să afli că cercetările au arătat că avocado îți scade colesterolul rău, îți controlează nivelurile de zahăr din sânge și îți îmbunătățește funcționarea creierului, prevenind afecțiuni precum boala Alzheimer. Mai mult decât atât, într-un studiu efectuat în 2005, în Statele Unite ale Americii s-a descoperit că prin adăugarea de avocado în salate, voluntarii au prezentat cu de 5 ori mai multe molecule de antioxidanți. Aceștia protejează organismul de efectele negative ale radicalilor liberi.

Beneficiile fructelor de avocado. Alege un avocado pe zi

Nu numai merele trebuie mâncate zilnic, ci și fructele de avocado, căci cu siguranță vrei să scapi de nesfârșitele medicamente ce promit că îți vor reduce nivelul ridicat de colesterol. O altă cercetare a arătat ca numai după o săptămână de consum a acestor fructe, participanții au avut un nivel al colesterolului cu 16% mai scăzut.

Beneficiile fructelor de avocado. Pentru ca nu toate grăsimile sunt la fel

Deși în toate reclamele și anunțurile publicitare ne sunt promise mâncăruri care mai de care mai gustoase și mai sănătoase, realitatea este că ajungem să mâncăm alimente procesate pline de zahăr, carbohidrați, E-uri și nenumărate alte substanțe nocive sănătății noastre. Tocmai de aceea este important să crești aportul de grăsimi sănătoase. Și nicio altă opțiune nu e mai sănătoasă decât introducerea în alimentație a fructelor de avocado.

Beneficiile fructelor de avocado. Prânz cu avocado

Fie că adaugi zilnic un avocado salatei tale de la masa de prânz, îți prepari o supă sau îți faci un shake din avocado și banană, important este să îl consumi cât mai des. La fel de importantă este și modalitatea în care este preparat. Astfel este important să tăi fructul pe lungime, împrejurul sâmburelui. Ținând fiecare jumătate de fruct în parte, răsucește-le în direcții separate, scoate sâmburele și apoi taie, din nou, fiecare jumătate, pe de-a lungul. Folosindu-te apoi de degetul mare și index, trage de coajă pentru a o îndepărta.

 

 

 

 

My title page contents