Tort de ricotta fără gluten. Un desert potrivit pentru toată lumea

Tort de ricotta fără gluten. Un desert potrivit pentru toată lumea, fără gluten și grăsimi. Tortul de ricotta fără gluten este un tort minunat, foarte simplu de făcut și cu un gust foarte proaspăt, deoarece este îmbogățit de aroma unică de lămâie.

Caracteristica sa principală este că nu conține făină și nici grăsime, fiind tortul perfect pentru o cină ușoară și cu adevărat potrivit pentru toată lumea. Crema este alcătuită dintr-o cantitate bogată de brânză ricotta, îmbogățită cu suc și coajă de lămâie. Puține ingrediente și mult parfum sicilian.

 

Tort de ricotta fără gluten

Porții: 4-6

Pregătire: 20 de minute

Coacere: 30-35 de minute

Ai nevoie de:

o formă de copt cu diametrul de 20 cm

300 g de ricotta proaspătă din lapte de vacă

100 g zahăr

3 ouă

2 linguri de amidon (aproximativ 25 g)

suc și coajă de la 1 lămâie (de preferat organică)

zahăr pudră după gust pentru decorare

Pregătești tort de ricotta fără gluten așa:

Pornești cuptorul la 180 de grade. Tapetezi o tavă cu diametrul de 20 cm cu hârtie pergament, mai ales dacă pregătești tortul pentru persoane celiace; altfel poți folosi și unt pentru uns și făină pentru tapetat.

Razi lămâia și iei coaja parfumată, având grijă să nu razi și partea albă pentru că este amară. Apoi storci lămâia și colectezi sucul.

Bați gălbenușurile de ou cu zahărul cu ajutorul unui un tel electric. Bați până obții un amestec limpede și pufos.

Adaugi ricotta, amidonul, coaja de lămâie și sucul și bați din nou pentru a amesteca totul bine. Crema este aproape gata.

În continuare, bați albușurile până se întăresc, tot cu ajutorul telului electric.

Adaugi albușurile bătute peste amestecul de gălbenuș de ou și ricotta. Amesteci ușor cu o lingură de jos în sus pentru a nu dezasambla amestecul.

Torni amestecul în tigaie și îl pui în cuptor timp de 30-35 de minute. Faci întotdeauna testul scobitorii pentru a vedea dacă tortul este copt.

După ce s-a copt, scoți tortul de ricotta din cuptor și îl lași să se răcească pe un suport de sârmă. Înainte de servire, îl presari cu mult zahăr pudră.

Acest desert cu ricotta este cu adevărat specială și foarte gustoasă. În plus, este proaspătă și perfectă pentru prietenii noștri celiaci!

Recomandare: păstrează tortul în frigider!

My title page contents