TIRAMISU CU BISCUIȚI AMARETTO ȘI CIOCOLATĂ, UN DELICIU

Tiramisu cu biscuiți amaretto și ciocolată – Este cel mai iubit, cel mai căutat, cel mai visat. Tiramisu este acel dulce care place aproape tuturor și pică bine și după o cină copioasă și după o pizza. Scufundarea linguriței în dulceața acestui desert, te trimite în extaz. Așa că, weekendul acesta ar trebui să încerci tiramisu cu biscuiți amaretto și ciocolată!

Iar dacă îi ajutăm și pe cei ce suferă de intoleranță la lactoză, atunci am mai făcut o categorie de oameni fericiți! Combină rețeta de tiramisu cu biscuiți amaretto și ciocolată cu o porție de spaghete cu mentă și brânză de oaie.

Pregătire: 20 minute + 4 ore repaus

Pe foc: 3 minute

Porții: 4 persoane

Grad de dificultate: ușor

Pentru tiramisu cu biscuiți ai nevoie de:

20 biscuiți amaretto

150 g ciocolată neagră cu 75% cacao

350 g mascarpone fără lactoză

2 ouă la temperatura camerei

80 g zahăr

zeamă de lămâie

un praf de sare

 

Pregătești așa:

  1. Pui mascarponele într-un castron și îl amesteci cu furculița, pentru a-l înmuia. Spargi ouăle și separi albușurile de gălbenușuri. Bați gălbenușurile cu zahărul și cu un praf de sare, până când devin spumoase, apoi încorporezi amestecul în mascarpone, amestecând cu mișcări ușoare de jos în sus.
  2. Bați spumă albușurile cu 3 picături de zeamă de lămâie, apoi le unești cu crema preparată, adăugând puțin câte puțin, timp în care amesteci ușor de jos în sus. Topești 100 g de ciocolată în bain-marie sau la microunde.
  3. Oprești 4 biscuiți amaretto pentru decor, iar pe cei rămași îi rupi în bucăți mai mari. Pui câte puțin din compoziția de biscuiți în 4 cupe, torni picături de ciocolată (răcită puțin), apoi adaugi un strat de cremă și repeți operațiunea până se termină toate ingredientele. Acoperi cu folie de aluminiu cupele și le dai la frigider pentru cel puțin 4 ore. Înainte de a servi tiramisu, topești ciocolata rămasă și o împarți în fiecare cupă. Dacă preferi cacaua în loc de ciocolată, poți cerne puțină deasupra. Adaugi pentru decor și câte un biscuite amaretto în fiecare cupă. Este delicios!

Dacă nu ai intoleranță la lactoză, poți folosi ingrediente obișnuite.

My title page contents