Sirop din flori de soc. O băutură răcoritoare sănătoasă

Sirop din flori de soc. O băutură răcoritoare sănătoasă – Siropul de flori de soc este un cadou pentru luna mai, parfumat cu o aromă delicată de muscat, rapid și ușor de pregătit. Se păstrează în frigider și poate fi utilizat după cum este necesar pentru a prepara o băutură care stinge setea. Adaugă doar una sau două lingurițe de sirop din flori de soc într-un pahar de apă plată sau carbogazoasă.

În medicina tradițională, socul a fost considerat un adevărat panaceu, în medicina tiroleză a fost numit „Farmacia zeilor”. Cu soc au fost tratate nevralgii, boli de piele, arsuri, vânătăi și răni mici.

Florile purificatoare sunt utile ca apă de gură în inflamație și împotriva răcelii. Socul este, totodată, diuretic, laxativ, benefic pentru ficat, pentru tratarea hemoroizilor.

Combinat cu fructe de pădure, în plus față de gemuri, siropuri și jeleuri, poți pregăti un vin similar cu Porto. Cu gheață și frunze proaspete de mentă devine mai delicios de oferit, iar în combinație cu prosecco poți obține un aperitiv excelent.

Dar asta nu e tot! Poți folosi siropul pentru a condimenta căpșunile sau fructele de pădure și, de asemenea, pentru a aroma plăcinte, cum ar fi plăcinta cu mere.

Dacă vrei să faci această rețetă, tot ce trebuie să faci este să culegi florile de soc dintr-o zonă cu trafic redus, fără poluare.

Sirop din flori de soc

Cantitate obținută: 2 litri

Pregătire: 10 minute

Gătire: 20 de minute

Timp de odihnă: 2 zile

Ai nevoie pentru a face sirop din flori de soc de:

30 de ciorchini din flori de soc

9 lămâi organice

750 ml apă

2 kg de zahăr

1,5 linguriță oțet de cidru de mere

Ustensile necesare pentru prepararea siropului din flori de soc:

2 recipiente de sticlă etanșe

1 tifon

1 sită

3 sticle

Pregătești sirop din flori de soc așa:

Îndepărtezi crenguțele verzi mai mari de pe flori și clătești florile ușor sub apă. Apoi speli bine lămâile, scoți capetele și le tai în felii groase de 1 cm.

Așezi florile și feliile de lămâie în unul sau două borcane mari de sticlă și acoperi totul cu apă.

Închizi bine borcanele cu capac sau cu folie de plastic și lași amestecul la macerat în frigider, timp de două zile. După ce a trecut timpul, filtrezi compoziția prin tifon așezat peste o pâlnie și apoi scurgi (storci) bine florile și feliile de lămâie.

Torni lichidul într-o oală mare și, după adăugarea zahărului și a oțetului, aduci totul la fierbere.

În acest moment, gătești la foc mic timp de aproximativ 10 minute.

Lași să se răcească, transferi siropul în sticle de sticlă și îl păstrezi în frigider.

Bei socată din sirop de soc ori de câte ori ai poftă.

Este un sirop delicios și sănătos!

My title page contents