beneficiile afinelor

Poate că te întrebi care sunt beneficiile afinelor. Micuțele boabe au un rol foarte important pentru sănătatea noastră: de la arderea excesului de grăsimi, la îmbunătățirea memoriei și până la capacitatea de a preveni și a combate cistita. Afinele pot fi consumate în diferite moduri: infuzii, sucuri, extracte, proaspete, amestecate în feluri de mâncare dulci și savuroase.

 

În scopuri terapeutice, se folosesc frunzele și fructele recoltate în timpul verii și uscate. Afinele pot fi, de asemenea, consumate proaspăt sau folosite pentru a pregăti sucuri și gemuri delicioase.

1. Beneficiile afinelor: să dăm timpul înapoi

Nu vrei să îmbătrânești? Cine vrea? Din fericire, afinele conțin o cantitate bună de antioxidanți, care contribuie la încetinirea procesului de îmbătrânire celulară. Vitaminele A și C prezente în afine contribuie la calitatea colagenului, responsabil pentru regenerarea celulelor pielii. Pe scurt, consumând afine, ții ridurile sub control, precum și pungile de sub ochi sau alte imperfecțiuni neplăcute. Afinele au calitatea de a păstra pielea hidratată.

2. Beneficiile afinelor: au o cantitate extraordinară de antioxidanți

Poate te întrebi ce fruct este bogat în antioxidanți, vitaminele C, B, E și A, cupru, seleniu, zinc și fier sau unde poți găsi elixirul unei vieți lungi. Ei bine, acest mic fruct albastru conține exact toate acestea!

3. Afinele sunt un „arzător” excelent al grăsimilor

Catechinele prezente în afine activează gena de ardere a grăsimilor în celulele adipoase abdominale. Prin urmare, afinele sunt aliați extraordinari în lupta împotriva greutății.

4. Afinele pot îmbunătăți memoria

Ai probleme cu memoria? Uiți lucruri? Afinele pot fi prietenele tale. Antocianinele (cu rol puternic antioxidant) sunt un fenol din plante cu rol de pigmentare. De aici culoarea afinelor. De asemenea, antocianinele sunt aliații memoriei, deoarece acestea sporesc activitatea mnemonic (activitate umană activă, ce are ca scop stocarea și redarea materialului). Consumul zilnic de suc de afine duce la o îmbunătățire semnificativă a facultăților noastre mnemonice după doar 12 săptămâni.

5. Afinele te ajută în lupta împotriva cistitei

Toate femeile știu cât de enervant și neplăcut este să se confrunte cu infecțiile urinare. Dacă tocmi te lupți cu o cistită bacteriană acută, afinele te pot ajuta. Bea suc de afine!

6. Îmbunătățirea circulației

Dacă suferi de picioare umflate și grele, adu-ți aminte de afine! Capacitatea acestor mici boabe de a îmbunătăți circulația este cunoscută din cele mai vechi timpuri.

7. Beneficiile afinelor: Sunt antiinflamatoare!

Consumul de afine poate ameliora inflamația, inclusiv artrita reumatoidă și inflamația pielii. Pe lângă faptul că sunt un analgezic, afinele sunt și un antiinflamator natural valoros!

8. Consumul de afine îmbunătățește vederea

Afinele ajută la îmbunătățirea vizibilității de noapte și oboseala vizuală. De asemenea, promovează regenerarea tisulară a retinei și sunt utile și în cazurile de tulburări vasculare ale ochiului. Acesta este motivul pentru care afinele sunt recomandate pentru prevenirea și combaterea bolilor oculare. Dacă vrei să vezi mai bine și să ai grijă de ochii tăi, bea mult suc de afine!

9. Afinele te ajută împotriva diareii

Afinele sunt bogate în substanțe care împiedică dezvoltarea bacteriilor: de aceea sunt indicate în tratarea diareii și a altor afecțiuni ale tractului digestiv, cum ar fi indigestia sau inflamația intestinală. Și datorită acțiunii sale astringente grăbește vindecarea.

10. Beneficiile afinelor: Sunt o gustare excelentă!

Sunt delicioase, sunt mici și ușor de transportat. Pe scurt, afinele pot fi o gustare optimă în timpul zilei! Se pot congela, apoi le poți folosi pentru a decora o salată. Sunt bune și pentru micul dejun și pentru un desert. Și mai ales, nu sunt foarte calorice.

Concluzia: mâncați afine!

My title page contents