Tort de morcovi. Vitamine și culoare

Tort de morcovi. Vitamine și culoare

Morcovii pot fi folosiți și sub forma unui tort de morcovi. Pentru întărirea imunității, consumă un morcov crud în fiecare zi. Morcovul este foarte recomandat copiilor, deoarece îi ajută în procesul de creștere. Morcovul crud conține aproximativ 90% apă, plus proteine, glucide, lipide, vitaminele A, B1, B2, B6, C, K, PP, fier, calciu, magneziu, acid folic, fosfor, potasiu, sodiu, fibre dietetice. La care se adaugă mai puțin de 50 calorii la 100 de g.

 

Tort de morcovi

Porții: 12 felii

Preparare: 40 minute

Coacere: 60 minute

 

Ai nevoie pentru tortul de morcovi de:

300 g alune măcinate

300 g morcovi

100 g făină

6 gălbenușuri

250 g zahăr

1 vârf cuțit de sare

Coaja rasă de la 1 lămâie

6 albușuri

 

Pregătești tortul de morcovi așa:

Încingi cuptorul la 190 de grade Celsius. Cureți și razi morcovii și îi amesteci împreună cu alunele măcinate și cu făina. Bați gălbenușurile cu 1/3 din cantitatea de zahăr, sare și coajă de lămâie. Bați albușurile cu restul de zahăr, iar o treime se înglobează în compoziția de gălbenușuri. Adaugi restul de albuș și amestecul de morcovi și omogenizezi. Torni compoziția într-o formă de tort tapetată cu hârtie de copt (diametrul de 26 cm) și coci timp de 60 de minute. După acest timp, răstorni tortul din formă pe un platou. Lași să se răcească peste noapte sau câteva ore. Apoi presari tortul cu zahăr pudră sau folosești o glazură de zahăr. Îl decorezi cu morcovi de marțipan sau cu ce dorești.

My title page contents