5 lucruri interzise în sarcină. Ce să nu faci dacă ești însărcinată?

5 lucruri interzise în sarcină pe care să le cunoști. Ce să nu faci dacă ești însărcinată? Există câteva lucruri pe care nu ar trebui să le faci în timpul sarcinii de dragul tău și al fătului.

Sarcina este o bucurie care îți permite să trăiești în continuare existența obișnuită, așa cum se întâmpla înainte de a fi însărcinată. Cu toate acestea, trebuie să eviți activitățile care îți fac rău ție sau fătului. Mai ales dacă ești mamă pentru prima dată, poți face unele mici greșeli. Există însă întotdeauna timp să te corectezi pe parcurs și să te întorci pe drumul cel bun.

Iata 5 lucruri interzise în sarcină! Acestea nu sunt toate, dar printre cele mai frecvente:

1. Nu mânca pentru doi!

Bebelușul tău are nevoie de o alimentație adecvată. Cu toate acestea, el are nevoie doar de 300 de calorii în plus față de aportul tău normal de calorii. Nu uita că o creștere în greutate în timpul sarcinii poate duce la preeclampsie, diabet gestațional sau poate crește șansele unei operații cezariane. E mai bine să nu mănânci chiar tot ce îți iese în cale, să iei mici echilibrate și să-ți menții corpul bine hidratat.

2. Nu bea alcool!

Alcoolul este unul dintre lucrurile pe care trebuie să le eviți cu totul în timpul sarcinii. Ceea ce bei ajunge în sângele tău: chiar și o cantitate mică ar putea face rău, iar prea mult este periculos pentru sănătatea ta și a bebelușului. Consumul de băuturi alcoolice în timpul sarcinii poate fi foarte dăunător, deoarece alcoolul pe care îl consumi traversează placenta și ajunge astfel la copilul tău.

3. Automedicația

Automedicația poate avea efecte negative asupra sarcinii. Utilizarea medicamentelor fără prescripție medicală, automedicația, ar putea duce la anomalii congenitale la copil. Ține cont: întotdeauna, pentru orice tip de disconfort, ușor sau sever, trebuie consultat medicul ginecolog. Doar el îți cunoaște sarcina de la început și evoluția ei. Astfel, acesta îți va recomanda tratamentul adecvat stării tale.

4. Nu pierde nopțile! Dormi suficient!

Dacă înainte de a fi însărcinată îți mai permiteai să nu dormi suficient, de acum este exclus acest lucru. Trebuie să dormi suficient în această perioadă. Schimbările hormonale și fizice care apar în interiorul corpului tău în timpul sarcinii necesită mai multe ore de odihnă.

5. Spune nu unui stil de viață sedentar!

Dacă ești însărcinată, nu înseamnă că trebuie să te închizi în casă în fața televizorului. Trebuie să faci ceva activitate fizică ( cum ar fi yoga ) chiar și în timpul sarcinii. Excepție fac cazurile speciale cu interdicție de la medic. A folosi drept scuză că mișcarea poate dăuna copilului este o problemă falsă. Dimpotrivă, mișcarea ajută la combaterea hormonilor de stres, stimulează circulația, promovează elasticitatea și relaxează corpul pentru a se pregăti mai bine pentru naștere.

Așadar, ține cont de toate aceste sfaturi și bucură-te de o sarcină ușoară și un copil sănătos!

My title page contents