Fimoza la copii

Fimoza la copii sau ce se întâmplă atunci când pielea prepuțului copilului nu se retrage în spatele glandului penian decalotat. Fimoza fiziologică la copii este foarte frecventă. Cu timpul este ușor de rezolvat. Dar ce este de fapt, fimoza? Ce exerciții se pot face pentru tratarea ei? Se ajunge obligatoriu la operație? Iată câteva informații extrem de utile pe care trebuie să le cunoască părinții băiețeilor.

 

Prepuțul închis este normal până la vârsta de 3 ani a copilului. În cele mai multe cazuri, la vârsta de 5 ani a copilului, o posibilă problemă de fimoză se rezolvă spontan. Dacă nu se întâmplă însă acest lucru, este nevoie de ajutorul unui medic specializat.

Fimoza la copii. Există două forme.

Fimoza este imposibilitatea de a obține dezvelirea glandului retractabil spre partea de jos a prepuțului, partea de piele, care are sarcina de a proteja.

Există două forme de fimoză:

  • Fimoza fiziologică: cea referitoare la copiii cu vârsta sub 3 ani și este o afecțiune normală. Nu necesită tratament, deoarece se rezolvă spontan până la vârsta de 3 ani.
  • Fimoza patologică: cea referitoare la copiii cu inel fibros al prepuțului care îngreunează descoperirea glandului.

Fimoza la copii. Consecinţe.

Fimoza poate avea două consecințe :

  • Balanopostita: dificultatea de a curăța glandul de urină provoacă o inflamație dureroasă.
  • Parafimoza: strangularea glandului de către prepuțul blocat sub el.

Fimoza la copii. Exerciţii de tratare.

În cazurile de fimoză există exerciții care trebuie făcute cu prepuțul în timp ce faceți igiena intimă zilnică a băiatului. În timpul curățării, pielea prepuțului trebuie să fie retrasă ușor fără a fi tensionată. Pentru a evita astfel, leziunile care ar agrava această afecțiune. Înainte de a continua cu gimnastica prepuțială, este necesar să contactați pediatrul, pentru a vă explica metodologia și pentru a evita durerea și rănirea copilului.

Fimoza la copii. Când se ajunge la operaţie.

În general, 25% dintre copii, în decurs de 6 luni au o retragere completă a prepuțului. 50% în decursul anului, 80% la 2 ani, iar restul de 10% până la 5 ani. Dacă acest lucru nu se întâmplă și exercițiile nu rezolvă problema, există opțiunea operației de circumcizie. Adică înlăturarea completă a prepuțului, lăsând gâtul descoperit. Prin utilizarea bisturiul electric și cu suturi absorbabile, este o operațiune sigură, care nu permite o reapariție a problemei. Se face sub anestezie generală cu externare în aceeași zi.

Fimoza la copii. Tratament special cu unguente cu cortizon

Înainte de se pune problema de o circumcizie sau alte metode chirurgicale este posibil să se efectueze un tratament topic (direct pe piele) cu steroizi, prin aplicarea unui unguent cu cortizon atât în interiorul cât și în exteriorul prepuțului. Cu scopul de a da o „elasticitate” pielii.

 

My title page contents