Cum cresti un baiat de nota 10?

baiat de nota 10

Umbla pe vremuri o vorba, si cred ca inca mai umbla, cum ca soacrele, mame de baieti, sunt rele pentru ca baietii se cresc mai greu decat fetele. Mit sau adevar, nu conteaza, cert este ca in functie de sex, copiii manifesta o serie de nevoi specifice. Uite cum poti sa cresti un baiat de nota 10.

 

Esti mama de baiat? Fii atenta la aceste recomandari!

Da-i responsabilitati

Urmarea indicatiilor si finalizarea sarcinilor sunt abilitati care se dezvolta mai greu la baieti. Repetitia este bineinteles mama invataturii. Roaga-l sa iti aduca diferite obiecte de care ai nevoie atunci cand gatesti. Da-i o sarcina pe care trebuie sa o indeplineasca constant, de exemplu sa puna apa la pisica/caine in fiecare zi.

Incurajeaza-l sa-si manifeste emotiile

Chiar daca traim intr-o lume foarte libera, de la baieti inca se asteapta sa nu planga si sa-si inabuse furia. Atunci cand fiul tau se supara, incurajeaza-l sa arate asta dar fara sa fie distructiv sau sa-si piarda complet controlul. Dupa depasirea unor astfel de episoade, puteti discuta despre ce simte si de ce. Ajuta-l sa numesca emotiile.

Arata-i iubirea prin gesturi afectuoase

Imbratisarile si atingerile il vor face sa se simta in siguranta. Pe masura ce cresc, baietii se feresc de gesturile de afectiune, mai ales in public, dar tot au nevoie de ele. Ofera-i-le atunci cand se simte mai confortabil sa le primeasca, fara martori in zona.

Incurajeaza-l sa-si consume energia

Baietii sunt mai energici de fel si au nevoie sa isi consume energia prin activitati fizice. Lasa-l sa si-o consume, atentionandu-l ca sunt locuri si momente cand e nevoie de mai mult calm, cum e de pilda in timpul orelor.

Nu te ingrijora daca nu se poarta suficient de masculin

Chiar si cei mai duri dintre barbati au o latura sensibila. Lasa-l sa fie bland, daca asa simte. Acest lucru il va ajuta la maturitate.

Da-i sansa sa-si imbunatateasca abilitatile sociale

Majoritatea baietilor nu leaga prietenii asa de repede precum fetele. Este mai probabil sa se joace in grupuri si sa se lupte pentru pozitia de lider. Incurajeaza-l sa dezvolte si relatii unu la unu prin aranjarea unor intalniri de joaca cu un alt baietel. Sfatuieste-l sa-si imparta jucariile si sa fie manierat.

Sustine-i hobby-urile indiferent de natura lor

Chiar daca are inclinatii spre activitati care la nivel general nu sunt percepute foarte masculine, nu il demoraliza. Din contra, arata-i ca toti suntem diferiti si fiecare este special in felul sau.

Lauda-l atunci cand e cazul

Comportamentul baietilor, chiar daca este specific varstei, poate fi destul de greu de acceptat de adulti. De ce? Pentru ca adultii au tendinta sa ii corecteze sau sa ii blocheze oe baieti. In schimb, de cate ori il surprinzi facand ceva laudabil, nu ezita sa i-o spui. Apreciindu-i eforturile, va castiga incredere si isi va investi energia in activitati mai constructive.

 

 

My title page contents