LASAGNA CU CARNE, CIUPERCI ȘI GOGOȘARI MURAȚI

Ce arată ca un sandviș, e sățioasă și foarte bună? Da, ai ghicit: lasagna. dar nu simplă, ci lasagna cu carne, ciuperci și gogoșari murați.

 

Lasagna cu carne, ciuperci și gogoșari murați

Ai nevoie pentru lasagna de:

1 pachet de foi de lasagna

Cașcaval

Ai nevoie pentru umplutură:

2 linguri de ulei

2 cepe mari

600 g carne tocată

1 cutie cu ciuperci

3-4 linguri cu bulion

1 cană cu apă

3-4 jumătăți de gogoșari murați

1 lingură cu muștar

Sare

Piper

Cimbru

Ai nevoie pentru sosul bechamel:

2 linguri de făină

1 ½ pahar cu apă

3 linguri smântână

Pregătești lasagna așa:

  • Cureți ceapa, o toci și o călești într-o tigaie, împreună cu ciupercile.
  • Adaugi carnea și o călești 5-6 minute, amestecând continuu.
  • Adaugi apa, bulionul, gogoșarii tăiați fideluță, muștarul sare, piper, cimbru și mai lași să fiarbă timp de 10 minute.

Pregătești sosul bechamel așa:

  • Amesteci făina cu smântâna și diluezi totul cu apă. Fierbi 2-3 minute, până se îngroașă.
  • Într-o tavă așezi un strat de foi de lasagna, un strat de carne. Torni câte puțin din sosul bechamel peste stratul de carne.
  • Din loc în loc razi cașcaval.
  • Repeți straturile de lasagna, carne, sos bechamel și cașcaval.
  • Dai lasagna la cuptor, la foc potrivit, pentru 20-30 de minute.
My title page contents