Ce arată ca un sandviș, e sățioasă și foarte bună? Da, ai ghicit: lasagna. dar nu simplă, ci lasagna cu carne, ciuperci și gogoșari murați.
Lasagna cu carne, ciuperci și gogoșari murați
Ai nevoie pentru lasagna de:
1 pachet de foi de lasagna
Cașcaval
Ai nevoie pentru umplutură:
2 linguri de ulei
2 cepe mari
600 g carne tocată
1 cutie cu ciuperci
3-4 linguri cu bulion
1 cană cu apă
3-4 jumătăți de gogoșari murați
1 lingură cu muștar
Sare
Piper
Cimbru
Ai nevoie pentru sosul bechamel:
2 linguri de făină
1 ½ pahar cu apă
3 linguri smântână
Pregătești lasagna așa:
- Cureți ceapa, o toci și o călești într-o tigaie, împreună cu ciupercile.
- Adaugi carnea și o călești 5-6 minute, amestecând continuu.
- Adaugi apa, bulionul, gogoșarii tăiați fideluță, muștarul sare, piper, cimbru și mai lași să fiarbă timp de 10 minute.
Pregătești sosul bechamel așa:
- Amesteci făina cu smântâna și diluezi totul cu apă. Fierbi 2-3 minute, până se îngroașă.
- Într-o tavă așezi un strat de foi de lasagna, un strat de carne. Torni câte puțin din sosul bechamel peste stratul de carne.
- Din loc în loc razi cașcaval.
- Repeți straturile de lasagna, carne, sos bechamel și cașcaval.
- Dai lasagna la cuptor, la foc potrivit, pentru 20-30 de minute.