Clătite cu flori de salcâm

Clătite cu flori de salcâm – De la mijlocul lunii aprilie, înflorește salcâmul, o floare foarte parfumată, iubită de albine, care este și comestibilă. În plus, această floare are o mulțime de proprietăți. Salcâmul este bun pentru gât, îmbunătățește digestia și are efecte benefice asupra stomacului și intestinelor. Cu siguranță ai încercat deja mierea și poate chiar și dulceața de salcâm. Dar cu aceste petale poți pregăti și clătite delicioase.

Clătite cu flori de salcâm

Ai nevoie de:

Flori de salcâm în ciorchini

200 g de făină

75 ml de lapte

1 linguriță de praf de copt

2 ouă

1 linguriță de vanilină

40 ml ulei de măsline extravirgin

câteva picături de suc de lămâie

un praf de sare

o lingură de zahăr

ulei pentru prăjit

zahăr pudră

 

Pregătești așa:

În primul rând, ai grijă să speli cu grijă florile adunate în ciorchini și să le pui pe câteva straturi de hârtie absorbantă de bucătărie, ca să se usuce bine.

Într-un castron destul de mare, bate ouăle împreună cu zahărul și laptele, folosind un tel. Când conținutul pare bine amestecat, adăugă și uleiul. Apoi amestecă împreună făina, praful de copt și vanilia și adăugă-le la amestec, continuând să folosești telul și asigurându-te că nu se formează cocoloașe. Presară un praf de sare și câteva picături de suc de lămâie. Aluatul este gata.

Pune suficient ulei pentru prăjire într-o cratiță adâncă și încălzește-l pe aragaz. Când a ajuns la temperatura potrivită, înmoaie ciorchinii de flori în aluat. Asigură-te că aduni bine amestecul, dar fă mișcări ușoare, pentru că ciorchinii să nu se destrame. Le dai drumul apoi în uleiul incins si îi lași să se prăjească câteva minute. Când sunt aurii pe toate părțile, le poți colecta și le poți scurge punându-le peste câteva straturi de hârtie absorbantă, pentru a nu fi prea grase.

Odată răcite, presară clătitele cu zahăr pudră și, dacă dorești, servește-le cu câteva picături de miere de salcâm.

My title page contents