Ruladă de căpșuni cu cremă de iaurt și frișcă

Ruladă de căpșuni cu cremă de iaurt și frișcă

Ruladă de căpșuni, un desert minunat pentru o stare de bine. Apropo, știai că aceste fructe te ajută să ai dinți mai albi? Da, ai citit bine. E suficient să zdrobești o căpșună și să o amesteci cu o linguriță de bicarbonat, iar cu pasta obținută să-ți speli dinții. Clătești apoi foarte bine cu apă și asta e tot! Și gustos, și curat, și sănătos!

 

Ruladă de căpșuni

Ai nevoie pentru blatul de ruladă de:

4 ouă

125 g făină

100 g zahăr

4 linguri de apă minerală

70 g de ciocolată topită

 

Ai nevoie pentru crema de căpșuni:

300 ml de iaurt

300 ml de frișcă

15 g gelatină

250 g căpșuni

10 linguri de zahăr

2 linguri de suc de lămâie

 

Pregătești blatul de ruladă de căpșuni așa:

Freci gălbenușurile cu zahărul și adaugi treptat apa minerală. Amesteci până se dizolvă zahărul.

Separat, bați albușurile spumă.

În compoziția de gălbenușuri adaugi albușurile, ciocolata topită și răcită, apoi treptat, făina cernută.

Coci rulada 15-20 de minute la foc potrivit. Apoi o răstorni pe un șervet de bucătărie curat și uscat, pe care l-ai umezit cu puțină apă. Rulezi șervetul și îl dai deoparte până pregătești crema.

 

Pregătești crema de căpșuni așa:

Speli și cureți căpșunele, apoi le pasezi cu furculița.

Mixezi frișca și o amesteci cu iaurtul. Pui gelatina la hidratat cu puțină apă timp de 15 minute, apoi o topești pe baie de aburi împreună cu zahărul și căpșunele zdrobite.

Lași gelatina să se răcorească și o torni peste amestecul de frișcă cu iaurt. Adaugi sucul de lămâie și mixezi bine. Dai crema obținută la rece, circa 20 de minute, până se încheagă (leagă).

Iei șervetul cu blatul de ruladă și îl desfaci. Pui peste pandișpan crema de căpșuni și rulezi cu grijă. Dai rulada la rece timp de 2 ore.

După acest timp, decorezi rulada cu frișcă, căpșuni întregi sau felii și cu puțină ciocolată rasă sau topită..

 

My title page contents