Vitamine in chiftelute din telina si cartofi

Vitamine in chiftelute din telina si cartofi

Azi, primim vitamine in chiftelute din telina si cartofi. Si cum Alinei Stan de la Arome de Poveste ii place sa ne stie sanatosi si voiosi, ia uitati ce reteta ne serveste azi. Bogatii de toamna cu telina si cartofi.

 

Ingrediente

  • 800 gr cartofi albi
  • ulei masline
  • 150 gr ceapa tocata (eu am pus ceapa verde)
  • 250 gr telina rasa (2 bucati medii)
  • 150 gr morcov ras (2 morcovi)
  • 100 gr ardei kapia tocat (1 ardei mic)
  • 6 catei usturoi
  • sare dupa gust
  • piper negru dupa gust
  • ½ lingurita turmeric
  • 1 legatura marar tocat
  • 1 legatura patrunjel tocat
  • 1 lingura frunze telina tocate

MOD DE PREPARARE

  1. Pune apa cu sare intr-o oala si asez-o pe aragaz pentru a fierbe.
  2. Curata cartofii de coaja si taie-i in bucati mai mici.
  3. Adauga cartofii taiati si spalati in oala de pe aragaz.
  4. Lasa-i sa fiarba pana cand cartofii sunt facuti, aproximativ 15 minute.

Si pe mai departe?

  1. Pentru a vedea daca sunt fierti, probeaza cu furculita.
  2. Odata fierti cartofii, scurge apa si paseaza-i. Lasa-i la racit.
  3. Este important sa ii lasi sa se raceasca, in caz contrar compozitia va fi moale si nu vei putea lucra cu ea.
  4. In acest timp, pune ulei de masline intr-un wok de ceramica, adauga ceapa si las-o sa se inmoaie putin.
  5. Adauga apoi telina si morcovul date pe razatoarea mare, ardeiul rosu tocat, sare, piper si lasa la foc mediu aproximativ 3-4 minute, cat se inmoaie putin.
  6. La final, adaugi usturoiul trecut prin presa, turmeric, marar, patrunjel, frunze de telina si amesteca bine. Apoi ia mixul de pe foc.

Tusa finala a chiftelutelor din telina si cartofi

  1. Compozitia din wok o vei transfera intr-un castron si o lasi si pe aceasta sa se raceasca.
  2. Odata ce s-au racit cele 2 compozitii, le pui intr-un castron mare si le amesteci.
  3. Gusta pentru a vedea daca mai vrei sare.
  4. Este important ca cele 2 compozitii sa fie reci deoarece vor forma o baza ferma pentru chiftele. In cazul in care nu lasi compozitiile la racit, vor fi prea moi si va trebui sa adaugi faina de ovaz sau tarate psyllium pentru a capata consistenta dorita.
  5. Inainte de a modela chiftelutele, ia langa tine un castron mic cu apa rece in care sa iti umezesti mainile sau sa te ungi mainile cu ulei. Te va ajuta la modelarea chiftelelor.
  6. Pune chiftelutele in tava, pe hartie de copt unsa cu ulei de masline. Alege un program de ventilatie la cuptorul electric, preincalzit la 200 grade Celsius.
  7. Raman la cuptor pana cand se vor rumeni frumos (aproximativ pentru 25-30 minute), timp in care le intorci cu ajutorul unei spatule pe ambele parti.

 

Reteta o poti gasi si AICI.

My title page contents