3 rețete ușoare pentru prânzul școlar al copiilor

3 rețete ușoare pentru prânzul școlar al copiilor – A trecut vacanța și școala a început, iar copiii se adaptează ușor rutinei noului an. Dragi mame, a venit vremea unor noi provocări: cum să organizați cel mai bine viața de familie de zi cu zi pentru a putea supraviețui noului an școlar?!

Dacă aveți copii care stau mai mult la școală și chiar la programul de după școală, dar nu doriți să ia masa la cantină preferând să le oferiți un prânz la pachet, iată câteva sfaturi și rețete rapide care ar putea fi utile!

Pregătirea hranei pentru copii este întotdeauna o mare provocare și pentru că majoritatea acestora refuză un număr mare de alimente, pe care la vârsta adultă probabil le vor iubi!

Pentru a-ți ușura munca, cel mai bine ar fi să pregătești încă din seara anterioară preparate unice care se păstrează bine sau care chiar și a doua zi sunt si mai gustoase!

Iată 3 rețete ușoare pentru prânzul școlar:

Chiftele cu sos de roșii

Pentru prânzul de la școală sau, eventual, acasă, o idee ar fi să prepari chiftele cu sos, care pot fi acompaniate de paste sau orez; astfel vei obține un singur fel de mâncare complet.

Ai nevoie pentru chiftele cu sos pentru copii de:

300 g carne tocată (amestec de carne de vită și porc)

5 linguri pesmet

5 linguri parmezan ras

1 ou

1 crenguță de pătrunjel verde

1 cățel de ceapă

1 morcov

1/2 dovlecel

1 vârf de sare

Ai nevoie pentru sos:

500 gr roșii proaspete pentru sos

1 cățel de ceapă

2 linguri ulei

câteva frunze de busuioc

Pregătești așa:

Tai mărunt ceapa și pătrunjelul, iar morcovul și dovlecelul le poți rade pe răzătoarea mare.

Se pun toate aceste ingrediente într-un castron mare și se adaugă carnea tocată, sarea, pesmetul și parmezanul ras.

Frămânți totul manual. Modelezi apoi din compoziție bile compacte. Chifteluțele pot fi gătite la abur sau în cuptor. După aproximativ 20 de minute, chifteluțele vor fi gata.

În aceeași oală poți găti pastele pentru a fi condimentate cu chiftele și sos.

În același timp, speli și tai roșiile și ceapa în bucăți mici.

Le pui într-un castron și adaugi sare și ulei.

Acoperi vasul cu folie de plastic și le coci într-un cuptor cu microunde la putere maximă timp de aproximativ două minute și jumătate.

Amestecați cu un blender și adaugi frunzele de busuioc. Dacă nu ai un cuptor cu microunde, gătești în mod tradițional pe aragaz, adăugând doar la sfârșitul gătitului uleiul de măsline extravirgin.

Pentru a nu simți bucățile de coajă de roșii, poți trece sosul proaspăt printr-o sită.

Adaugă chifteluțele cu sosul și condimentezi pastele.

Procedura clasică

Într-o oală cu margini joase, rumenești ceapa în ulei și adaugi chifteluțele pentru a-și lua aromă.

Adaugi sucul proaspăt de roșii și gătești la foc mic și cu capacul timp de aproximativ douăzeci de minute, întorcând ocazional chifteluțele.

De asemenea, în acest caz, adaugi sosul și chifteluțele lângă paste și…gata, preparatul e numai bun de servit!

Burgeri de legume pentru copii

Ai nevoie de:

2 dovlecei

2 cartofi

1 cățel de usturoi

o jumătate de ceapă

câteva frunze de pătrunjel

câteva frunze de busuioc

5 linguri parmezan

lapte după gust

1 ou

pesmet după gust

ulei de măsline extravirgin după gust

sare după gust

Pregătești așa:

Într-o tigaie cu puțin ulei pui cățelul de usturoi și ceapa tocată mărunt. Apoi adaugi felii de dovlecei, sărezi și le lași să gătească întorcându-le din când în când până când sunt moi în interior. La sfârșitul gătitului, scoți cățelul de usturoi.

Între timp, fierbi cartofii în apă sărată. Apoi îi lași să se răcească, îi cureți de coajă și îi treci printr-un zdrobitor de cartofi sau în blender.

În cana blenderului adaugi pătrunjelul și busuiocul peste dovlecei și amesteci totul.

Într-un castron combini dovlecelul amestecat cu piureul de cartofi și amesteci;

Apoi adaugi oul bătut, parmezanul și puțin lapte pentru a face amestecul mai omogen;

Puțin câte puțin, adaugi pesmetul și amesteci până când obții un amestec ușor compact pe care îl vei aranja pe o foaie de copt tapetată cu hârtie pergament, cu ajutorul unui tăietor rotund de patiserie. Amestecul trebuie compactat bine în interiorul tăietorului de patiserie, pentru a se asigura că forma este menținută odată ce cercul este îndepărtat.

Presari suprafața burgerilor cu puțin pesmet.

Coci burgerii într-un cuptor ventilat, preîncălzit la 180 de grade, timp de aproximativ 20 de minute, întorcându-le la jumătatea gătitului. Burgerii de legume vor fi gata atunci când au format o crustă crocantă pe întreaga suprafață.

Omlete de brânză și șuncă

O adevărată rețetă de ultim moment, care va fi deosebit de apreciată de copii! Presupunem că toată lumea știe să pregătească o omletă clasică: un ou bătut, un vârf de sare, două lingurițe de parmezan ras și jumătate de linguriță de ulei de măsline extravirgin. Pentru a face o omletă mai moale și mai ușor de manevrat, adaugă și două linguri de lapte.

Gătești apoi amestecul într-o tigaie preîncălzită ușor unsă cu ulei și, odată ce „omleta” este coaptă, umple-o cu brânză, șuncă sau ingredientele cele mai apreciate de copiii tăi. Cu ajutorul unei furculițe, pliază omleta în trei sau patru sau formează ruloul clasic. În acest caz, înfășoară rola cu folie de plastic și las-o să se răcească înainte de a o tăia în fâșii.

Așa cum am menționat mai sus, aceste rețete ușoare pot fi însoțite de paste, orez sau cereale pentru a crea o masă completă pentru cei mici. Desigur, nu uita să adaugi întotdeauna o porție de fructe în meniul copiilor și ceva dulce.

 

 

My title page contents