Salată de fasole boabe, fasole verde, ton, roșii și mozzarella

Salată de fasole boabe, fasole verde, ton, roșii și mozzarella

Salată de fasole boabe, fasole verde, ton, roșii și mozzarella… și masa e gata! Cât timp ne bucurăm încă de zile călduroase, o salată rece bogată în ingrediente este întotdeauna o idee câștigătoare, bogată în legume, hidratantă și plăcută de savurat. De această dată am ales o salată de fasole, fasole verde, ton, roșii și mozzarella, simplu de făcut, ce poate fi pregătită chiar și în avans.

Salatele reci sunt un clasic de vară și început de toamnă. Această salată poate fi îmbogățită și cu alte ingrediente precum paste, ouă fierte sau măsline. În funcție de gust, te poți juca cu ce ingrediente dorești.

Salată de fasole boabe, fasole verde, ton, roșii și mozzarella

Porții: 5

Calorii: aproximativ 215 Kcal pe porție 

Pregătire: 45 de minute

 

Ai nevoie de:

460 g – 1 conservă – fasole albă fiartă

450 g fasole verde fiartă

2 cutii de ton în ulei (aproximativ 110 gr) – scurs

125 g mozzarella

180 g roșii cherry sau de care preferi

oregano după gust

sare după gust

8 ml ulei de măsline extravirgin

Pregătești așa:

Pentru a pregăti salata de fasole, fasole verde, ton, roșii și mozzarella, fierbi fasolea verde în apă sărată timp de aproximativ 20-30 de minute. Poți folosi și fasole gata fiartă din conservă. Înainte de a scurge fasolea de apă, gustă pentru a verifica dacă a fiert până la punctul potrivit. Odată gătită, scurgi bine fasolea de apă și o treci sub jet de apă rece pentru a opri fierberea. Apoi o lași să se răcească complet. Când fasolea verde este rece, scurgi și fasolea boabe din conservă și o treci sub apă curentă. O scurgi și o adaugi în castronul cu fasolea verde.

Mai departe, urmează tonul scurs de ulei, roșiile cherry spălate și tocate și mozzarella scursă și tăiată bucăți. Toate aceste ingrediente la adaugi la fasolea verde.

Condimentezi salata cu ulei de măsline extravirgin, sare, oregano și amesteci pentru a distribui ingredientele uniform.

Poți servi salata imediat sau o poți lăsa să se răcească timp de 45 de minute în frigider înainte de servire.

Salata de fasole, fasole verde, ton, roșii și mozzarella este gata și poate fi savurată!

My title page contents