Brioșe cu măsline și cremă de morcovi. O gustare pentru o zi de vacanță

Brioșe cu măsline

În vacanță, zilele pot fi lungi sau scurte. Depinde de cum le umplem cu activități. Dar după atâta joacă, vine un moment în care cei mici caută prin frigider, prin dulap sau ridică capacul, să vadă ce a ascuns mama sau bunica acolo. Și e bine să avem ceva ascuns pentru ei…ceva bun, o gustare.

 

Pregătire: 1 h 30 minute

 

Ai nevoie pentru 4 persoane:

420 g făină

1 pliculeț de drojdie uscată

½ linguriță zahăr

1 fir de salvie

100 g măsline verzi, fără sâmburi

ulei de măsline extravirgin

ardei iute

sare

 

Ai nevoie pentru crema de morcovi:

400 g de morcovi

125 g brânză ricotta

1 linguriță de amidon

1 linguriță de ghimbir (praf)

scorțișoară (pudră)

sare

piper

1. Pregătești brioșele așa:

Frămânți 400 g de făină cu drojdia de bere, zahărul, 2 linguri de ulei, un vârf de sare și puțin ardei iute, adăugând 200 ml de apă călduță, pentru a obține un aluat moale. Frămânți aluatul pe suprafața de lucru pudrată cu făină, până când se va desprinde de pe mâini. Formezi o minge de aluat, îi  faci o crestătură sub formă de cruce, o acoperi cu un prosop și o lași la dospit timp de 1 oră.

2. Pregătești crema de morcovi așa:

Cureți morcovii și îi tai rondele, apoi îi prepari la aburi timp de 20-25 de minute, după care îi pui în blender și îi faci cremă. Încorporezi în piure amidonul și fierbi la foc mic într-o cratiță antiaderentă, timp de 2-3 minute.

3. Stingi focul, adaugi brânza ricotta, un vârf de scorțișoară, ghimbirul, sare și piper, apoi amesteci bine. Lași crema să se răcească și și o dai la frigider.

4. Cureți salvia și tai măslinele în bucăți mai mari. După ce a stat o oră la dospit, iei aluatul, adaugi măslinele și salvia și îl frămânți din nou. Împarți apoi aluatul în bucăți de 50 g fiecare.

5. Întinzi fiecare bucată de aluat cu sucitorul până obții discuri de 1 cm grosime, pe care le aranjezi pe o tavă acoperită cu hârtie de copt, unsă cu ulei. Coci brioșele la cuptor timp de 15 minute, la 220 grade Celsius.

6. Ungi brioșele cu ulei de măsline și le introduci din nou în cuptor, timp de 2-3 minute. Apoi le scoți și le lași să se răcească. Le umpli cu crema de morcovi și…gata, sunt numai bune de mâncat!

Iată și alte rețete de brioșe!

 

 

 

 

 

My title page contents