Idei de piureuri pentru bebeluși

Când vine vorba de hrana celui mic, se poate întâmpla ca de multe ori să rămâi în pană de idei. Și nu pentru că nu s-ar găsi destule ingrediente pe piață, dar uneori repeți rețetele de atâtea ori, încât parcă ai vrea să încerci ceva nou. Doar că… nu găsești mereu soluția potrivită.

 

Iată câteva idei de piureuri pentru bebeluși

De la 6 luni

Piure – cremă de legume cu pui

Ai nevoie de:

50 g morcovi curățați

50 g cartofi

3 frunze de salată

40 g de piept de pui

20 g cremă de orez instant

250 ml apă

1 linguriță de ulei de măsline extra virgin

1 linguriță de parmezan

Pregătești așa:

Tai legumele în bucăți mici și le fierbi într-o cratiță împreună cu 250 ml de apă.
Gătești pieptul de pui la abur sau împreuna cu legumele, după ce l-ai tăiat în bucăți mici. Când sunt fierte legumele și carnea, amesteci totul bine, adaugi crema de orez și amesteci.Transferi mâncarea pentru bebeluș în recipiente de pus în congelator și, în momentul servirii, adaugi în fiecare porție o linguriță de ulei și una de parmezan.

Piure de mazăre și ricotta (sau urdă)

Pui într-o cratiță puțină apă să fiarbă. Când începe să fiarbă, adaugi 50 g de mazăre, 1 praf de sare și 1 bucată mică de ceapă. Când mazărea și ceapa sunt fierte, le pui în blender, le mixezi să obții o pastă fină și adaugi pastele fierte (1 lingură) și 1 lingură de ricotta (sau urdă). Poți completa cu o jumătate de linguriță de ulei.

Pește cu cartofi

Fierbi un cartof în coajă. Când e fiert, îl scurgi de apă, îl cureți de coajă și îl zdrobești cu furculița. Amesteci cartoful zdrobit cu 1/2 dintr-o bucată de pește, potrivit ca mărime (poate fi păstrăv la grătar), o lingură de sos de roșii (opțional) și o linguriță de ulei de măsline extra virgin.

De la 10 luni

Cremă de morcovi și linte

Ai nevoie de:

150-200 ml supă de legume

2 linguri de linte

1/2 morcov

Pregătești așa:

Fierbi și amesteci legumele și le adaugi peste ele supa de legume adusă în punctul de fierbere. Pentru a completa crema, adaugi 3-4 linguri de cereale pentru copii sau cremă de orez, 1 linguriță de ulei și una de parmezan.

Crema de iaurt și dovlecei

Ai nevoie de:

150 ml de bulion de legume

½ dovlecel fiert și pasat

2 linguri de iaurt natural

pătrunjel tocat

1 linguriță de ulei de masline

½ cartof fiert

sare

Pregătești așa:

Pregătiți bulionul de legume prin fierberea cartofului și a dovlecelului în apă ușor sărată. Amesteci cu blenderul până când obții o cremă groasă. Adaugi iaurtul și patrunjelul. Servești după ce lași crema să se odihnească timp de aproximativ zece minute. Faci o cremă completă, dacă adaugi 3-4 linguri de cereale, 1 linguriță de ulei și una de parmezan.

Piure amestecat cu carne sau gălbenuș de ou

1 porție

Ai nevoie de:

2 morcovi fierți

1 țelină mică fiartă

1 dovlecel fiert

1 piept de pui fiert și dezosat

1 gălbenuș de ou fiert tare

Pregătești așa:

Pasezi legumele fierte împreună cu pieptul de pui cu ajutorul blenderului. Va rezulta un piure fin și gustos. Când nu foloseșți carne, folosești gălbenuș de ou și astfel vei putea alterna cele două ingrediente.

Aici găsești și alte idei de piureuri pentru bebeluși.

My title page contents