Humus de dovleac: gustos, rapid și ușor de preparat

Humus de dovleac: gustos, rapid și ușor de preparat

Humus de dovleac: gustos, rapid și ușor de preparat. Acest hummus de dovleac colorat și cremos este un aperitiv cu parfum de Orientul Mijlociu, perfect pentru o masă de toamnă.

Totul pleacă de la rețeta tradițională de humus de năut, la care se adaugă ingredientul vedetă al toamnei: dovleacul! În plus, aroma inconfundabilă de boia de ardei afumată.

Poți pregăti acest humus dintr-un amestec de năut și dovleac, pentru a păstra aroma autentică, sau poți folosi doar dovleacul. În cazul în care vei folosi doar dovleac, vei obține o consistență mai fluidă și mai puțin granulată, și va fi necesar să echilibrezi dulceața acestei legume cu un praf în plus de sare.

Cum îl servești la masă? Poți alege pâine toast, biscuiți și grisine, dar cu pâine proaspătă și caldă…e minunat!

Humus de dovleac

Porții: 6-8

Pregătire: 30 minute

Coacere: 25 – 30 minute

Ai nevoie de:

– pentru 300 g de humus de dovleac –

100 g de năut fiert

200 g de dovleac decojit

1 lingură tahini (pastă de susan)

1 linguriță de boia de ardei afumată

1/2 linguriță de chimen

1 cățel de usturoi

4 linguri de ulei

1 lingură de suc de lămâie

sare și piper negru după gust

semințe de susan după gust

Pregătești așa:

Mai întâi tai dovleacul în bucăți și îl așezi pe o tavă de copt acoperită cu hârtie de copt. Stropești cu condimentele pudră, sare, piper negru măcinat și stropit cu jumătate din ulei, apoi dai la copt 25 – 30 de minute.

Odată ce s-a răcit, pui bucățile de dovleac în robot și omogenizezi împreună cu uleiul rămas, crema de susan, năutul scurs, cățelul de usturoi și sucul de lămâie.

Când e gata, așezi humusul frumos într-un bol, decorat cu câteva picături de ulei de măsline extravirgin, semințe de susan după gust, boabe de piper și ierburi. De exemplu, poți încerca măghiranul proaspăt! Sau poți renunța la toate acestea și să pui doar semințe de dovleac. Acest humus de dovleac este minunat!

My title page contents