Cușcuș vegetal: Rețetă rapidă și delicioasă cu legume 

Cușcuș vegetal: Rețetă rapidă și delicioasă cu legume. Cușcușul vegetal este un fel de mâncare colorat, gustos și rapid! O delicatesă vegetariană potrivită atât ca fel de mâncare de vară pentru a fi servită rece, cât și pentru a fi servită caldă în timpul iernii!

Bazat pe cușcuș, un aliment tipic mâncărurilor bucătăriei nord-africane, în acest caz, preparatul este pregătit în stilul mediteranean, cu legume sezoniere la alegere: vinete, dovlecei, ardei, roșii cherry și cele care îți plac. Trebuie doar să le sotezi câteva minute cu busuioc și ulei de măsline extra virgin!

Cușcușul vegetal este perfect pentru a fi pregătit în avans, iar a doua zi va fi delicios!

Cușcuș vegetal cu legume la alegere

Porții: 4

Pregătire: 5 minute

Gătire: 15 minute

Ai nevoie de:

280 g de cușcuș + 320 gr apă clocotită + 1 lingură de ulei de măsline extra virgin

2 dovlecei

1 vânătă potrivită ca mărime

1/2 ardei gras galben

1/2 ardei gras roșu

10 roșii cherry

busuioc proaspăt

sare

ulei de măsline extra virgin

2 linguri de măsline negre (opțional)

Pregătești un cușcuș cu legume așa:

Mai întâi, cântărești cușcușul, și îl pui într-un castron. Fierbi cantitatea de apă indicată mai sus, împreună cu un vârf de sare. Când este fierbinte, o torni peste cușcuș. Amesteci cu o lingură. Adaugi uleiul. Acoperi cu capac și lași să stea timp de 5 minute. Cu ajutorul unei furculițe, desfaci boabele lipite. Dacă este necesar, adaugi încă o lingură de ulei. Păstrezi cușcușul în frigider, în cazul în care vrei să-l prepari rece; altfel, îl lași la temperatura camerei.

Între timp, pregătești legumele. Le tai pe toate în cuburi egale, iar roșiile cherry în 4 părți.

Încălzești 3 linguri de ulei într-o tigaie mare. Adaugi mai întâi vinetele cuburi, pe care le sotezi la foc mare până când devin aurii; va dura circa 4 minute. Apoi adaugi ardeii. Reduci căldura, adaugi 2 linguri de apă și gătești încă 3 minute. În cele din urmă, adaugi dovlecelul tăiat cubulețe și busuiocul. Gătești totul la foc mare, timp de încă 3 minute.

În cele din urmă adaugi roșiile cherry, amesteci, adaugi sare, pătrunjel și un alt strop de ulei. Oprești focul și lași legumele să se răcească complet.

Pentru versiunea fierbinte, poți adăuga cușcușul direct în tigaia de legume, și îl sotezi la foc mic cu puțin ulei timp de 2 minute.

Condimentezi cușcușul cu jumătate din legume, o lingură de ulei și frunze proaspete de busuioc, amesteci bine și servești adăugând celelalte legume împrăștiate pe toată suprafața!

Cușcușul astfel pregătit poate fi păstrat în frigider timp de aproximativ 3 – 4 zile. Poate fi servit atât rece, cât și încălzit.

My title page contents