Cum te tratezi in sarcina?

Cum te tratezi in sarcina? Ideal este  ca pe parcursul celor 40 de saptamani de sarcina sa nu iei absolut nici un medicament. Dar daca totusi este necesar sa te tratezi,  poti folosi Gemoterapia. Dr Cezarina Matei iti spune ce extracte de plante poti folosi  in timpul sarcinii.

Pentru majoritatea femeilor sarcina este perioada cea mai frumoasa si mai bogata in trairi si stari minunate. Este calatoria spre tine insati si spre adevarata femeie din tine pe care poate nu ai cunoscut-o pana atunci.  Pana la intalnirea cu Minunea acea ce se va zamisli din tine, trebuie sa ai grija ca nimic rau sa nu o poata atinge. Esti atenta ce mananci, ce bei, ce respiri, ce stari si emotii ai si foarte important ce terapii folosesti pentru a combate diferite disconforturi care uneori pot insoti sarcina.

Cum te tratezi in sarcina? 40 de saptamani de sarcina

Ideal este  ca pe parcursul celor 40 de saptamani de sarcina sa nu iei absolut nici un medicament. Dar daca totusi este necesar sa te tratezi,  poti folosi Gemoterapia care este o terapie blanda, naturala si 100% sigura in sarcina, neprezentand nici un risc ulterior pentru copil.

Si pentru ca plantele sunt si blande si puternic in acelasi timp trebuie sa stim care sunt  extractele  gemoterapice contraindicate pe parcursul sarcinii si in perioada alaptarii.

Cum te tratezi in sarcina? Ce poti lua in sarcina?

Extractul din mladite de Cimisir – Buxus sempervirens MG=D1, Extractul  din mladite de Vasc – Viscum album MG=C1, Extractul din seminte de Cais  (Prunus armeniaca MG=D1) si cel din seminte de Piersica (Prunus persica MG=D1),  Extractul din amenti de Salcie

Salix alba amenti Mg=D1, Extractul din amenti de mesteacan pufos Betula Pubescens amenti Mg=D1,     Extractul din amenti de Stejar  Querqus pedunculata amenti Mg=D1,   Extractul din mladite de Ienupar -Juniperus communis Mg=D1 care pot avea o anumita toxicitate asupra dezvoltarii fatului si extractele din muguri de Arin alb – Alnus incana MG=D1, muguri de Arin negru- Alnus glutinosa MG=D1 cu efect de scadere a secretiei lactate.

Cum te tratezi in sarcina? Sarcina nu este o boala

Sarcina nu este o boala, ci o stare fiziologica speciala, care poate fi insotita de anumite manifestari mai mult sau mai putin neplacute.

In primul trimestru de sarcina, cel mai frecvent intalnite sunt greturile, varsaturile, somnolenta si iminenta de avort.

Pentru greturile matinale din primele saptamani precum si pentru varsaturi se poate utiliza Extractul gemoterapic din muguri de Smochin (Ficus carica MG= D1) cate 2 ml in putin apa de 2 ori pe zi cu 15 minute inainte de masa. El poate fi folosit pe tot parcursul sarcinii si pentru alte afectiuni digestive ca arsuri, epigastralgii, dischinezii gastrice si biliare, dureri abdominale cauzate de stres, avand rol in reglarea secretiei gastrice si in cicatrizarea mucoasei gastrice.

Primele luni de sarcina

Pentru somnolenta care apare in primele luni de sarcina se poate folosi Extractul gemoterapic din mladite de Rozmarin (Rosmarinus officinalis MG= D1) 2 ml in putina apa doar dimineta avand efect tonic nervos si  hepatic.

Pentru iminenta de avort din primul trimestru de sarcina foarte eficace este Extractul din mladite de zmeur (Rubus ideaus MG=D1) cate 1 ml in putina apa de 2-3 ori pe zi, sau Extractul din muguri de Mar paduret( Malus silvestris Mg=D1) penstru cele care au un necesar crescut de progesteron.

Cum te tratezi in sarcina? Virusi in sarcina

Pentru ca ne aflam inca in sezonul rece, o patologie ce poate fi intalnita si la femeile insarcinate este cea respiratorie cauzata de frig, umezeala si virusuri repsiratorii. Dintre extractele gemoterapice cele mai indicate in virozele respiratorii si guturai sunt cel de muguri de Coacaz  negru (Ribes nigrum MG=D1) ca antiinflamator si antipiretic natural, impreuna cu Extractul de mladite de Maces (rosa canina MG=D1) cel din muguri de carpen (Crpinus betulus MG=D1) ca reglator al echilibrului mucoasei respiratorii la nivelul rinofaringelui si sinusurilor, precum si ca un excelent antitusiv, si Extractul din muguri de Mesteacan (betula verrucosa MG=D1) cu rol dedrenor al secretiilor. Ele se administreaza cate 2 ml in putina apa cu 15 minute inainte de masa timp de o saptamana.

O sarcina avansata

Pe masura ce sarcina avanseaza pot sa apara o serie de simptome neplacute cum ar fi constipatia, hemoroizi, edeme gambiere , accentuarea varicelor , infectii urinare.

Pentru prevenirea si tratarea constipatiei pe langa o dieta bogata in fructe, legume si cereale integrale si o hidratare corespunzatoare, putem beneficia de ajutorul Extractului de mladite de merisor care este reglator al tranzitului intestinal si al florei intestinale si care poate fi administrat si pe perioade mai lungi de 2-3 luni. Neplacerile cauzate de hemoroizi si varice pot fi evitate utilizand Polygemma nr 6 -Varice si hemoroizi o combinatie de extracte gemoterapice din muguri de Castan comestibil si Castan salbatic cu rol vasoprotector si efecte decongestionant si drenor venos si limfatic. In cazul edemelor membrelor superioare si inferioare se poate adauga aceestei formule complexe si Extractul din muguri de Frasin.

Infectii in sarcina

O patologie care se poate intalni pe toata perioada sarcinii dar mai ales in ultimul trimestru o reprezinta infectiile urinare joase. Combinatia eficienta pentru profilaxia acestor infectii cat si pentru tratarea lor este Polygemma nr 7 -Cai urinare ce contine extracte gemoterapice din Mladite de Afin, Merisor si Iarba neagra precum si extract fitoterapic din frunze de mestecan argintiu care impreuna au efect diuretic, antiseptic, antiinflamator ci cicatrizant pe caile urinare.

Cum te tratezi in sarcina? De ce e asa in sarcina?

Cu siguranta pot exista si alte simptome si patologii particulare care sa apara pe parcursul sarcinii sau afectiuni cronice instalate anterior. Nu ezitati sa cereti sfatul unui medic cu cunostinte temeinice de gemoterapie, care va poate ajuta cu recomandari de tratament natural, cu actiune blanda dar profunda si eficienta, fara efecte adverse atat asupra organismului mamei dar mai ales asupra ingerasului ce se dezvolta linistit si protajat in pantecul acesteia.

 Inima in sarcina

Sarcina este perioada in care simtim cel mai mult rezonanta cu natura pentru ca intr-un singur corp bat doua inimi, una in cantecul celeilalte, este momentul maxim in care constienzam forta vietii si existenta divinitatii, este moemntul in care ne transformam pentru totdeauna din femei in Mame.

 

 

My title page contents