6 băuturi care reduc stresul femeilor gravide

În cele ce urmează te ajut să descoperi 6 băuturi care reduc stresul femeilor gravide. În timpul sarcinii, aproape orice femeie se poate confrunta la un moment dat cu hipertensiune arterială; lăsată netratată, aceasta poate duce la complicații periculoase. Cea mai serioasă și periculoasă este preeclampsia. În forma ei moderată, această complicație poate provoca neplăceri viitoarei mame; în timp ce varianta severă a afecțiunii poate pune în pericol chiar și viața copilului, pe lângă cea a mamei.

Riscul este mai mare pentru femeile care au avut în trecut preeclampsie sau au un istoric familial care include această afecțiune. De asemenea, gravidele care au o boală de rinichi, diabet gestațional ori hipertensiune arterială cronică; totodată, femeile cu vârste de peste 40 de ani, cele care sunt obeze și cele care au sarcină gemelară au un risc crescut de a se confrunta cu hipertensiune în sarcină.

Tensiunea arterială începe adesea să crească după a 20-a săptămână de sarcină. În acest sens, unele băuturi pot reduce tensiunea arterială pentru femeile gravide.

Iată 6 băuturi care reduc stresul femeilor gravide și, prin urmare, tensiunea arterială a acestora:

Pentru că în timpul sarcinii nu pot fi administrate multe medicamente, medicii încearcă să trateze în mod natural afecțiunile medicale apărute și cu cât mai puține medicamente, pentru a menține o stare de sănătate bună atât pentru mamă, cât și pentru făt. Astfel, dacă te numeri printre femeile însărcinate care suferă de hipertensiune arterială, medicul te poate poate sfătui să bei nnele băuturi antihipertensive. Iată câteva dintre aceste băuturi:

Suc de sfeclă

Conform unui studiu, consumul de sfeclă proaspătă sau gătită scade tensiunea arterială, deoarece această legumă conține nitrați; o substanță care scade tensiunea arterială. În plus, efectul consumului de sfeclă proaspătă în reducerea tensiunii este mai mare decât cel al sfeclei gătite. Totodată, sfecla roșie ajută la prevenirea și tratarea anemiei, deoarece conține o cantitate mare de fier.

Suc de prune

Unele studii indică faptul că a mânca trei prune uscate pe zi sau a le mixa într-o ceașcă de suc are ca efect scăderea hipertensiunii arteriale, precum și scăderea nivelului de colesterol din sânge. Sucul de prune are, de asemenea, proprietăți laxative, astfel încât poate fi utilizat pentru a trata constipația atât de des întâlnită în timpul sarcinii.

Suc de rodie

Rodia conține vitamina C, acid folic și este bogată în substanțe antiinflamatorii. Toate aceste proprietăți o fac să fie ingredientul unei o băuturi sănătoase; în plus, studiile indică faptul că scade și tensiunea arterială, pe lângă capacitatea sa de a crește imunitatea.

Semințe de chia hidratate

Înmuierea semințelor de chia ajută la scăderea tensiunii arteriale, deoarece conțin Omega-3, ceea ce scade nivelul colesterolului și îmbunătățește sănătatea inimii.

Lapte degresat

Laptele cu conținut scăzut de grăsimi sau degresat este una dintre cele mai importante băuturi pentru combaterea hipertensiunii arteriale și a problemelor cardiace. Totul se datorează lipsei de grăsimi din acesta, care ajută la reducerea colesterolului din sânge.

Ceai

Ceaiul este una dintre băuturile care scad tensiunea arterială, datorită proprietăților sale diuretice. Dintre ceaiul verde și cel roșu, cel verde este mai eficient în scăderea tensiunii arteriale.

 

 

My title page contents