De ce să iubești iarna? 10 motive pentru a te bucura de iarnă

De ce să iubești iarna? Dacă nu ești una dintre persoanele care iubește anotimpul iarna, iată 10 motive pentru a te bucura și tu de iarnă. Acest anotimp, iarna, a creat întotdeauna un farmec magic foarte special în ochii copiilor și adulților de toate generațiile și vârstele. Poate și pentru că acest sezon este legat de Crăciun și de sărbătorile de iarnă.

Cu toate acestea, unele persoane nu îndrăgesc și nu se bucură deloc de sezonul de iarnă, din cauza temperaturilor scăzute; dar, în ciuda acestui fapt, rămâne neschimbat faptul că există atât de multe alte persoane care iubesc iarna din diferite motive.

De ce să iubești iarna? Iată 10 motive care te vor face să iubești și iarna:

1) Vine Crăciunul!

Doar iarna ne oferă magia atmosferei de Crăciun, decorațiunile, serile magice petrecute alături de familie și excursiile la piețele de Crăciun.

Ca să nu mai vorbim de acea emoție unică a dimineții de Crăciun, când putem observa bucuria și uimirea copiilor în timp ce deschid cu entuziasm pachetele găsite sub brad.

2) Încetinești ritmul

Iarna te bucuri mai mult de casa ta, de familia ta, de tine însuți și îți cultivi mai mult hobby-urile.

De asemenea, ai mai mult timp să citești, să studiezi, să dormi, să gătești; să navighezi pe internet și să înveți lucruri noi, să te joci cu copiii și să faci o baie fierbinte. Pe scurt… să-ți acorzi timp să respiri!

3) Zăpadă

Iarna ne oferă și experiențe simple și gratuite precum joaca în zăpadă, dar și cu bulgări de zăpadă, sau ocazia de a face un om de zăpadă împreună cu copiii. De asemenea, atunci când avem zăpadă putem să ne distrăm alături de copii la săniuș. În plus, ce poate fi mai romantic și fascinant decât fotografierea unui peisaj înzăpezit?

Și pentru cei mai sportivi, iarna au ocazia să se bucure de ski, patinaj și de snowboarding.

4) Ceaiuri din plante

Ce poate fi mai frumos într-o seară de iarnă decât o cană cu ceai fierbinte?! Seara, înainte de a merge la culcare, poți sta într-un fotoliu (lângă șemineu) și să bei un ceai fierbinte din plante; sau poți petrece timpul citind o carte bună sau răsfoind o revistă.

A ne oferi timp pentru a face lucruri care ne plac, lucruri lejere sau chiar timp pentru a nu face nimic, ci doar a ne acorda timp pentru a ne relaxa este un răsfăț pe care ni-l oferim nouă înșine.

5) Alimente de iarnă

Un alt motiv pentru care să iubești iarna se referă la a-ți face câteva plăceri gastronomice: o tochitură cu mămăligă, un vin fiert, un ștrudel cu mere, turtă dulce, cozonac, supe cu legume de sezon, fructe uscate, nuga, suc de portocale proaspăt, mirosul de tartă cu nucă și ciocolată caldă!

6) Dormi mai bine

În timpul iernii, te poți odihni mai bine și poți avea parte de un somn bun. Înfășurat în căldura pilotei, fără neplăcerile create de căldura verii sau de prezența țânțarilor, cu siguranță te vei trezi mai regenerat.

7) Filme acasă cu familia

Este prea frig pentru a ieși? Nici nu e nevoie! O zi de răsfăț și leneveală în casă chiar nu strică nimănui! Poți pregăti un castron mare de popcorn pentru a te bucura împreună cu cei dragi stând pe canapea și vizionând împreună un film de familie.

8) Ești mai creativ iarna

Doar pregătirea decorațiunilor de Crăciun și decorarea casei tale îți fac deja imaginația să funcționeze. Apoi, ai timp să te gândești la un cadou diferit de Crăciun pe care să-l oferi cuiva drag, să prepari deserturi și feluri de mâncare noi în bucătărie.

Iarna ai mai mult timp să cauți diverse informații pe internet, să urmărești tutoriale și chiar să creezi ceva pentru serbarea copilului sau pentru tine. Poate că îți place să tricotezi, să coși la mașină sau să confecționezi bijuterii. Ei, bine, iarna este momentul potrivit pentru aceste pasiuni!

9) Jocuri de societate

Iarna este perioada când familiile se întâlnesc cu ocazia sărbătorilor și, de multe ori au ocazia să joace jocuri clasice; chiar și din anii ’80, care vă amintesc de copilărie și puteți astfel să transmiteți această pasiune și copiilor. Câteva idei: Twister, Monopoly, Dame, Șah, Guess, Remi, Canasta, dar și construiți împreună un puzzle pentru a-l înrăma apoi și agăța pe perete.

10) Poți ascunde kilogramele în plus

Un motiv amuzant și cu totul aparte pentru care să iubești iarna este că acum e momentul în care nu trebuie să te mai stresezi atât de tare de kilogramele pe care le ai în plus. Ai ocazia să le maschezi… pentru o vreme! Datorită puloverelor, jachetelor și rochiilor largi, în acest sezon te „îngrijorezi” mai puțin de kilogramele în plus; te simți mai confortabil și îți permiți să mănânci mai mult. Ai grijă însă… timpul trece repede! 🙂

My title page contents