Primul Crăciun în trei este memorabil. Este acel Crăciun pe care îl petreci în familia ta, întregită acum de micuțul... spiriduș.

Sărbătorile de iarnă sunt minunate, dar primul Crăciun în trei este memorabil. Este acel Crăciun pe care îl petreci în familia ta, întregită acum de micuțul… spiriduș.

 

Dacă până la venirea pe lume a copilului Sărbătorile erau cu atât mai frumoase cu cât vă adunați mai mulți în jurul mesei, de data asta poate vreți să fiți numai voi trei. Primul Crăciun în trei, cel mai special dintre toate. Vreți să  gustați nu doar bucatele alese ci și tihna acestei zile, pacea, liniștea și bucuria ei. Magic, nu-i așa? Și pentru ca nimic să nu strice frumusețea acestor zile, ar fi bine să țineți cont de câteva lucruri.

Primul Crăciun în trei

Bebelușul este alăptat exclusiv? Ei bine, va trebui să fii atentă la alimentația ta. Mai ales în aceste zile când se pregătesc și se servesc preparate tradiționale, care sunt destul de greu digerabile. Tu încearcă să mănânci echilibrat. Nu e nimeni absurd ca să impună restricții drastice. Sigur că poți gusta din aproape oricare dintre ele, important este să nu faci abuzuri. Ferește-te de preparatele condimentate, limitează consumul de prăjeli și afumături, iar din dulciurile care conțin cacao sau ciocolată doar gustă. Puiul tău deja se află în etapa diversificării alimentației? Sub nicio formă nu te abate de la regulile diversificării. Nu se admite ”o linguriță de umplutură de sarmale, de poftă” și nici ”o guriță de cozonac, că e făcut în casă”. Sistemul digestiv al puiului de om nu este pregătit să se întâlnească cu niciunul dintre preparatele festive, iar riscurile sunt foarte mari.

Un alt aspect important – fie că petreceți Crăciunul acasă, doar voi trei, fie că mergeți la rude – este acela al rutinei de somn a copilului. Petrecerile până târziu în noapte sunt pentru voi, nu pentru el! Dacă tu crezi că a doua zi de dimineață vei putea să îți îndeplinești atribuțiile de părinte ca și când ai fi dormit și te-ai fi odihnit, bravo ție! Copilului, însă, respectați-i programul de odihnă obișnuit, de fiecare zi. În orele în care este treaz, dacă primiți oaspeți sau mergeți în vizite, aveți în vedere faptul că micuțul nu este jucăria nimănui, să fie trecut din brațe în brațe și pupat de toată lumea. Este sezonul în care virusurile ”aleargă” cu o viteză amețitoare…

Creează și păstrează amintiri

Puiul este prea mic acum ca să înțeleagă acest prim eveniment din viața lui. Dar voi puteți să construiți amintiri. Ar fi drăguț să îi cumpărați un costumaș amuzant, de Moș Crăciun ori Crăciuniță, ren, elf sau om de zăpadă. Fotografiați-vă împreună. Puteți chiar face o tradiție din asta, în fiecare an. Luați o șosetă a micuțului și scrieți pe ea numele lui și anul primului său Crăciun. Păstrați-o pentru a-i arăta, când va fi mai mare, că a fost cândva și mic. Cu o fotografie a puiului vostru personalizați un ornament pentru brad. Îl puteți folosi în fiecare an, ca și amintire a primului său Crăciun. O cutiuță muzicală poate fi un cadou grozav pentru primul Crăciun al puiului. În primul rând pentru că îți va fi util multă vreme, sunetul produs de aceasta fiind liniștitor pentru copil. În al doilea rând, este un dar pe care îl va putea oferi, la rândul lui, copiilor săi, spunându-le care este semnificația lui. Până va veni vremea să-i scrie el scrisori Moșului, îi puteți scrie voi copilului o scrisoare în care să-i povestiți cât de fericit a fost primul vostru Crăciun în trei.

My title page contents