Ce contează pentru a avea o căsnicie fericită

Ai făcut pasul cel mare: te-ai căsătorit. Poate a trecut puțin timp de la căsătorie sau poate au trecut chiar ani. Ai avut experiențe destule încât să realizezi în ce constă o bună relație între două persoane care se iubesc. Acum te întrebi probabil: ce contează pentru a avea o căsnicie fericită? Și vei putea răspunde chiar din experiența trăită de voi doi împreună. Dar sigur mai ai de învățat, pentru că mereu e ceva de învățat, de îmbunătățit.

 

Ce contează pentru a avea o căsnicie fericită. Iată 10 mici secrete:

1. Vorbiți, vorbiți, vorbiți

Comunicarea este baza oricărei relații fericite. Partenerul tău este persoana cu care ai decis să-ți petreci viața și este important să vă împărtășiți unul altuia alegerile, opiniilw sau gândurile. Puteți avea discuții împreună pe diferite teme: de la alegerea pantofilor și până la plata serviciilor. Sau despre un film, o carte, despre ce mai trebuie să cumpărați pentru casă. Orice. Vorbind despre orice împreună, vă veți permite unul altuia să vă cunoașteți mai bine și, probabil, să găsiți soluții neașteptate.

2. Iartă și cere-ți scuze

Uneori sau de cele mai multe ori, certurile pornesc din motive minore, dar care iau amploare, pentru că cei doi nu-și vorbesc. Cu alte cuvinte, facem greșeli, dar suntem prea mândri să ne cerem scuze. În aceste cazuri, este important să acordăm discuțiilor dimensiunea corectă, să-l iertăm pe celălalt și să încercăm să ne cerem scuze.

3. Faceți lucrurile împreună

Indiferent dacă este vorba despre un sport sau despre o activitate culturală, căutați interese comune sau hobby-uri. Făcând lucrurile împreună, acest lucru întărește foarte mult relația. Mergeți împreună la film sau la teatru, chiar dacă nu aveți prea mult timp. Găsiți 1-2 ocazii pe lună. Sau profitați de momentele de acasă pentru a găti împreună, pentru a urmări un serial sau mergeți împreună la cumpărături.

4. Eu, noi, noi și ei

A face lucrurile împreună nu înseamnă să uităm de noi înșine. Găsiți momente doar pentru voi, individual: să te relaxezi, să te răsfățați cu hobby-urile pe care le ai sau să petreci puțin timp cu prietenele tale. Același lucru este valabil și pentru el: nu te supăra dacă, uneori, preferă să facă proiecte fără tine sau să-și ia ceva timp pentru a fi singur. Luându-și fiecare momente doar pentru el, vă va ajuta să vă trăiți și mențineți relația tânără și mai liniștită.

5. Ce contează pentru a avea o căsnicie fericită? Țineți flacăra vie

După o lungă perioadă de timp împreună, sexul nu mai este pe listă. Uneori pare imposibil să creezi momente de intimitate sau unul dintre voi e prea obosit sau pur și simplu nu simte asta. În acest fel, însă, riscați să intrați într-un cerc vicios și să uitați complet acest aspect. Încercați să mențineți dorința aprinsă: pregătiți o cină romantică sau un weekend într-un loc romantic.

6. Împărțiți-vă sarcinile

Coabitarea nu este întotdeauna ușoară, deoarece trebuie să învățăm să împărțim spațiul nostru cu o altă persoană. Pentru a evita discuțiile în viața de zi cu zi, este esențial să împărțiți treburile casnice. Nu este niciodată prea târziu să stabiliți reguli și sarcini și este chiar mai bine dacă o faceți de la început.

7. Spune „Te iubesc”

Nu vă ascundeți niciodată sentimentele. Chiar dacă credeți că nu este nevoie să spuneți „Te iubesc”, vă va face bine amândurora să auziți. Sigur, nu e cazul să exagerați, repetând continuu, deoarece, pe termen lung, aceste cuvinte și-ar putea pierde încărcătura emoțională.

8. Surprinde-ți partenerul

Mici surprize pot rupe monotonia care poate apărea cu timpul în viața unui cuplu. Organizează o excursie surpriză, un buchet de flori înainte de o seară la teatru, o mâncare delicioasă. Există o mulțime de moduri de a-i surprinde pe cei dragi.

9. Ce contează pentru a avea o căsnicie fericită? Fii tu însuți

După căsătorie și după ce căpătați o mică experiență ca și cuplu, începeți să descoperiți aspecte ale celuilalt, pe care poate nu le-ați știut dinainte. Este foarte important să vă comportați natural unul cu altul și să vă faceți pe deplin cunoscuți din toate punctele de vedere.

10. Numărați până la 10

Există și vor exista multe momente în căsnicie care vor fi tensionate și se vor isca discuții, certuri. Încearcă să nu-ți pierzi controlul repede. Închide ochii și numără în gând până la 10, decât să dai drumul gurii imediat.

Secretul fericirii în căsătorie? Încearcă să menții acel frumos sentiment viu, și acestea sunt doar câteva moduri de a face acest lucru.

 

My title page contents