Trucuri pentru a scăpa de emoții. Eliberează-le și vei trăi mai bine

Există trucuri pentru a scăpa de emoții? E posibil așa ceva? Trupul și sufletul trebuie să fie într-o armonie perfectă. Emoțiile influențează bunăstarea fizică. Deci, nu le reprima: exprimarea emoțiilor crește calitatea vieții. Și, implicit, te face să te simți bine!

 

Emoțiile pozitive sunt o rezervă de energie pentru când avem nevoie de forță, curaj, încredere. Învață să-ți construiești și să îți alimentezi respectul de sine: acest lucru te va ajuta să îmbunătățești calitatea zilelor tale, a vieții și a gândurilor tale.

 

Trucuri pentru a scăpa de emoții. De ce sunt reprimate emoțiile?

Conectate profund la sistemul limbic, emoțiile au puterea de a afecta întregul corp, de la creier la inimă. Furia, frica, tristețea, bucuria și surpriza, sunt considerate emoții fundamentale. Fiecare dintre noi le experimentăm, împreună cu o varietate bogată de sentimente și nuanțe.

Dacă ți-ai blocat emoțiile în viață, îți va fi mai dificil să le recunoști, să le înțelegi și să le gestionezi.

Învață să te asculți

Pentru a intra în contact cu lumea ta interioară trebuie să te oprești, să-ți asculți inima care bate. Crează-ți un moment de liniște și pace. Închide ochii, acordă-ți timp să simți senzațiile care te invadează. Ce simți? Aceasta este întrebarea pe care trebuie să învățăm să ne-o punem noi înșine ori de câte ori simțim o emoție care vine din adâncul sufletului.

Acceptă și emoțiile negative și învață să spui nu

Considerăm emoții ca furia și tristețea ca fiind negative. Avem impresia că zilele trebuie să fie întotdeauna fericite, pline de momente emoționante, mereu senine. Adevărul este că fiecare dintre noi se confruntă cu momente dificile, indispoziții, faze în care totul pare să se desfășoare încet și cu dificultate. Exprimă-ți adevăratele nevoi. S-ar putea să descoperi că a face asta înseamnă a-ți pune fericirea în fața ta și, uneori, a nemulțumi pe cineva. Când te simți obosit, deprimat, neliniștit… ai tot dreptul să experimentezi aceste emoții!

Trucuri pentru a scăpa de emoții. Fă-ți timp pentru tine

Când corpul este relaxat, starea de calm ajunge și la nivel mental. A sta timp îndelungat sau a face o muncă sedentară în fața computerului poate provoca stări tensionate, contractări ale mușchilor. De aceea, este important să-ți rezervi 10 minute în fiecare zi pentru a-ți redobândi contactul cu tine și pentru a- ți relaxa mușchii.

La sfârșitul zilei, înainte de a merge la somn, alocă-ți un sfert de oră pentru a te întinde. Vei simți un val de bunăstare capabil să-ți învăluie corpul și mintea. Apa este o metodă revigorantă: o ședință de înot, o baie caldă aromatică sau un simplu duș sunt de ajutor pentru a-ți goli mintea și de a depăși oboseala. Chiar și masajul este o modalitate de a te relaxa și de a descoperi emoții profunde datorită ascultării corpului cuiva.

Încetează să te judeci sever

Ori de câte ori judecăm pe cineva, prima persoană cu care experimentăm această judecată este pe noi înșine.

Oprirea judecării este un obiectiv foarte dificil. Ceea ce putem începe să facem este să observăm ceea ce spunem și facem. Meditația ne învață că practica conștientizării este formarea sentimentelor și ne permite să identificăm care sunt nevoile noastre. De unde vine mânia, ceea ce ne provoacă tristețe sau bucurie.

Oprește-te pentru câteva momente în timpul zilei și întreabă-te cum te simți. Ascultă-ți emoțiile, învăță să le recunoști. Atunci când acceptăm să trăim emoțiile, deodată ne deschidem către  posibilitatea unei schimbări radicale: să fim ceea ce suntem, moment cu moment.

My title page contents