Importanța îmbrățișărilor în cuplu. Cât de mult valorează o îmbrățișare?

Importanța îmbrățișărilor în cuplu

Îmbrățișarea este un gest intim și sincer. Le face bine celor ce o oferă, dar și celor ce o primesc. Oamenii ar trebui să apeleze mai des la acest gest de iubire. Un simplu gest care transmite dragostea și face bine cuplului. Din nefericire, în ultima vreme prea controlăm lucrurile, astfel încât îmbrățișarea este lăsată undeva pe planul doi, pierzând astfel spontaneitatea acestui gest.

Îmbrățișarea are diferite nuanțe

În unele popoare și culturi, îmbrățișarea nu este doar o modalitate de comunicare între iubiți sau între părinți și copii. Este și o formă de salut și întâlnire pentru a se cunoaște mai bine unul pe altul. În lumea occidentală, totuși, îmbrățișarea este foarte rară, chiar și în rândul prietenilor și rudelor. Iar atunci când există, se face într-un mod grăbit, cu cel mai mic contact fizic și cea mai mică durată.

Există persoane care o consideră mai senzuală decât sărutul, deoarece corpurile se apropie, aderă și simt afinitatea cuplului. Cu toate acestea, îmbrățișarea nu este doar o manifestare erotică, deoarece există diferite tipuri: îmbrățișări de protecție, afective și prietenoase. Deci, nu numai că există un sentiment de fuziune profundă și sens erotic, dar există și un sentiment de acceptare care aduce sentimente pozitive din copilărie. Chiar și în cuplurile nou formate, acest gest este fundamental. Pentru că reconfirmă și subliniază că nu este o legătură exclusiv erotică.

În acele momente

Îmbrățișarea își asumă întotdeauna importanța pe care o are: în momente de bucurie, de durere, dar și în situații fără motiv, pentru că servește la sublinierea importanței de a fi împreună. A adormi îmbrățișați, de exemplu, ar trebui să fie o practică obișnuită și nu doar la începutul relației. Apoi, există momente în care este oportun să fie recuperat acest obicei. De exemplu, când se naște un copil, se pierde ideea de cuplu și vă simțiți doar părinți. Îmbrățișarea servește la restabilirea contactului dintre parteneri, fără a avea neapărat o valoare erotică.

 

Câte îmbrățișări? 

Unele cercetări științifice au arătat că toți avem nevoie de 4 până la 12 îmbrățișări pe zi:

  • 4 pentru menținerea bunăstării psihofizice;
  • până la 12 pentru a crește, dar și oricând avem nevoie, fără vreun motiv anume.

 

La nivel fiziologic s-a descoperit că îmbrățișarea produce endorfină, care are o structură chimică similară cu cea a morfinei, care scade durerea și crește plăcerea.

 

My title page contents