7 moduri de a te întoarce la muncă după sărbători

7 moduri de a te întoarce la muncă după sărbători și a te simți bine cu tine. Revenirea la viața obișnuită poate să nu fie un moment bun. Dar dacă avem deja în minte să facem ceva care ne place, totul devine mai suportabil. 

Trebuie să facem tot ce putem pentru a preveni să fim acaparați de ritmul agitat al vieții. Să revenim la rutina noastră, fără a neglija micile plăceri personale.

Iată 7 moduri de a te întoarce la muncă după sărbători:

Nu te lăsa copleșit de muncă imediat

Înainte de a te întoarce la programul obișnuit, la muncă, ar fi indicat să te asiguri că întoarcerea la muncă nu este una traumatizantă. Odată ce ai revenit, încercă să nu te lași „înghițită” de ritmul frenetic al muncii. În loc să te grăbești și să te stresezi că ai putea întârzia, mai bine setează ceasul deșteptător să sune cu zece minute mai devreme. Astfel, te vei putea bucura de un mic dejun luat cu calm, la fel ca în vacanță. Vei ajunge calmă la birou și vei fi binedispusă toată ziua.

Timp de câteva zile, evită să răspunzi la e-mailuri după program. De asemenea, încearcă să pleci la timp de la birou, să nu stai peste program. Dezactivează notificările enervante, iar pshihicul îți va mulțumi.

Evită dietele prea drastice

Fără diete stricte sau restricții inutile! Continuă să ai cele trei mese principale ale zilei și cinci porții zilnice de fructe și legume.

Dacă vrei să scapi de câteva kilograme în plus luate în timpul sărbătorilor, concentrează-te pe eliminarea acestora treptat. Va fi suficient să elimini zahărul și băuturile carbogazoase și alcoolice. Sau să înlocuiești sarea cu condimente, prăjirea cu prepararea la grătar sau la abur a alimentelor. Și, pe cât posibil, preferă fructele și legumele pentru toate cele 5 mese ale zilei. În timp ce, pentru detoxifiere, consumă alimente bogate în vitamine. La care adaugi ceaiuri drenante din plante, ceai verde și ierburi, precum păpădia, feniculul și menta.

Sindromul de revenire la rutina obișnuită este prezent și la masă

Alege să consumi alimente pentru o bună dispoziție, care ajută la depășirea scăderii energiei fizice și mentale după vacanță. De altfel, printre alimente se numără unele care funcționează ca antidepresive și relaxante naturale. Gata să contracareze eficient scăderea vitalității care însoțește recuperarea de după vacanță.

Fructe uscate

Fructele uscate, în special migdalele, sunt bogate în magneziu, un mineral valoros care te ajută să te protejezi atât împotriva oboselii fizice cât și mentale, dar și la reglarea stării de spirit. De asemenea, acesta este un ajutor real la depășirea depresiei, anxietății și iritabilității. Pe lângă micul dejun, migdalele sunt perfecte ca o gustare între mese. Pot fi consumate singure sau pe lângă iaurtul cu conținut redus de grăsimi și salatele de fructe. Te ajută să-ți recapeți rapid energia și tonusul.

Legume

Dintre legume, broccoli este deosebit de bogat în săruri minerale (inclusiv calciu, fier, fosfor și potasiu) și vitamine precum B1, B2 și C, care împreună întăresc apărarea imunitară a organismului, făcându-l mai puternic și mai rezistent. Chiar și lintea, datorită conținutului ridicat de fier, calciu, potasiu și fosfor, favorizează unele procese cheie ale corpului și oferă o senzație de sațietate și satisfacție. Fără a uita că este un fel de antidot natural și sezonier pentru anxietate și depresie.

Cereale

Ovăzul, neglijat din păcate în alimentație, este o cereală cu o valoare nutritivă mare. Poate ajuta într-un mod deosebit la recăpătarea unei stări bune la întoarcerea din vacanță. De fapt, combină carbohidrații și o cantitate suficientă de fibre, care împreună sunt capabile să ofere o încărcătură de energie organismului, fără a-l îngreuna. În special datorită zincului care contracarează oboseala. Orezul și alte cereale integrale sunt, de asemenea, o sursă de carbohidrați și mai ales de triptofan, hormonul care reglează starea de spirit și dă o senzație de mulțumire și seninătate.

Banane și ciocolată

Combinatia de potasiu si magneziu, caracteristica bananei ajuta la refacerea vitalității și a stării de bine. În plus, banana conține și crom, care reglează hormonul capabil să insufle o senzație de bine pentru starea de spirit, și anume serotonina.

Același lucru este valabil și pentru ciocolată, care datorită triptofanului este un aliat prețios al senzației de bine.

Planifică următoarea vacanță

Dacă stresul de după vacanță nu te lasă să trăiești liniștită, încearcă să-l combați prin planificarea următoarei vacanțe. Poate fi și un weekend la distanță. Dacă „poftești” la o vacanță, poți să mergi acolo măcar cu imaginația, căutând locuri care să te facă să te simți bine.

 

My title page contents