10 remedii naturale pentru a acoperi părul alb

10 remedii naturale pentru părul alb pe care să le încerci și tu. Îți dorești să scapi de părul grizonant în mod natural, fără a apela la substanțe chimice dure? Urmează câteva sfaturi de frumusețe și încearcă remediile naturale de mai jos, pentru a reda culoarea și strălucirea părului tău!

Părul alb este rezultatul unui proces natural de îmbătrânire a corpului în care există o producție mai mică de melanină. Aproape toate vopselele de păr sau tratamentele de decolorare care fac ca părul gri sau alb mai puțin vizibil sunt de origine chimică. De asemenea, în multe cazuri, sunt foarte agresive asupra părului. Astfel că, utilizarea pe termen lung a acestor tratamente duc la căderea părului, uscăciunea excesivă, cu consecințe negative și asupra stării noastre de spirit.

Totuși, fenomenul părului alb este un fapt inevitabil care poate fi încetinit sau atenuat într-un fel datorită unor remedii naturale eficiente.

Cum să acoperi părul grizonant? Iată 10 remedii naturale pentru părul alb:

1. Henna naturală

Henna este o substanță naturală sub formă de pudră care ajută la colorarea și vopsirea părului alb. În comerț există mai multe produse naturale pe bază de henna și diferite nuante pentru nevoile noastre. Henna este, fără îndoială, unul dintre cele mai bune remedii naturale pentru a acoperi părul alb într-un mod eficient și de durată. De fapt, odată aplicată pe păr, henna îl menține colorat timp de câteva săptămâni.

Ai nevoie de: 50 g pudră de henna, 1/2 borcan de iaurt natural, câteva picături de lămâie

Procedezi așa: Ia un bol de sticlă sau de plastic și adaugă iaurtul și zeama de lămâie în pudra de henna. Amestecă ingredientele și apoi aplică acest compus uniform pe piele și păr. Lasă să acționeze o oră sș apoi continuă cu spălarea normală. În funcție de capacitatea de absorbție a părului, o bună acoperire a părului gri poate fi menținută timp de aproximativ o lună.

2. Ceaiul negru

Ceaiul negru este, de asemenea, o vopsea excelentă pentru păr, în special pentru părul șaten. Este un remediu foarte simplu: trebuie doar sa faci o infuzie cu un litru de apa si trei – patru pliculete de ceai negru. Lasă pliculetele de ceai negru la infuzat în apă clocotită până când apa s-a răcit, pentru a obține o culoare foarte intensă. Apoi clătește-ți părul după ce l-ai spălat cu șampon. Acest tratament se poate face o dată pe săptămână și va oferi părului tău câteva nuanțe minunate de mahon.

3. Indigo

La fel ca henna, indigo-ul este o altă substanță naturală vegetală care acoperă părul alb și este potrivită în special pentru părul brun și închis la culoare. În plus, această nuanță are capacitatea de a face părul strălucitor și puternic. Ai nevoie de pudră indigo, pe care o amesteci în iaurt natural și adaugi câteva picături de oțet de mere pentru a face părul și mai strălucitor. Lasă amestecul să acționeze cel puțin o oră și apoi continuă cu o spălare delicată a părului. Ca și în cazul hennei, acoperirea părului gri este de aproximativ o lună.

4. Ceaiul de muşeţel

Ceaiul de mușețel este de mare ajutor pentru acoperirea parului blond. Fenomenul părului alb este mult mai puțin vizibil pe părul blond.

Ai nevoie de: 1 litru de apă, 4 plicuri de ceai de mușețel organic, 10 picături de esență de portocală dulce.

Procedezi așa: Pui apa la fiert într-o oală de inox, și apoi adaugi cele patru pliculețe de ceai de mușețel. Lași la infuzat până s-a răcit apa și acoperi vasul cu un capac. Adaugi picăturile de portocală dulce, cu efect de iluminare. Proaspăt spălat, scufundă părul în oală cel puțin 10 minute, pentru ca pigmenții de mușețel să se prindă bine de firul păr. După timpul de expunere, usucă părul direct. Acest remediu natural îți va oferi reflexe de chihlimbar foarte frumoase și te va ajuta să acoperi parul grizonant. Poți repeta acest tratament o dată la 10 zile.

5. Cacao – unul dintre cele 10 remedii naturale pentru părul alb

Cacaua nu este doar un aliment delicios, ci și o substanță foarte colorantă! În plus, are capacitatea de a da nuanțe foarte frumoase și îți va face părul luminos pentru o perioadă îndelungată.

Ai nevoie de: 50 g de cacao pudră, 120 ml de iaurt integral, 1 lingură de ulei de cocos, 1 lingură de miere.

Pregătești așa: Pune praful de cacao si iaurtul într-un bol de sticlă si amestecă totul. Adaugă apoi uleiul de cocos și mierea care vor face amestecul mai cremos și vor avea o acțiune regenerantă asupra părului. Ametsecă încă o dată! Aplică această nuanță de cacao pe scalp și păr și las-o să acționeze o oră. Clătește bine și spală părul cu un șampon neutru. Poți face acest tratament o dată sau de două ori pe lună.

6. Salvie

Infuzia de salvie este un panaceu real pentru acoperirea părului șaten și pentru menținerea unei culori uniforme. Este suficient să faci o infuzie cu frunze de salvie și ceai negru care îți va oferi reflexe frumoase de mahon. Această infuzie poate fi folosită pentru a clăti părul în timpul spălării. Pentru a avea un rezultat eficient, acest tratament este recomandat a fi aplicat de două ori pe săptămână.

7. Coji de nucă

Chiar si nuca este o substanță naturală foarte închisă potrivită pentru a acoperi părul negru și castaniu. În farmacie vei găsi multe produse gata preparate pe bază de coajă de nucă. Acestea pot fi aplicate ca vopsea și apoi clătești după aproximativ 45 de minute. Vopseaua de păr pe bază de nuci acoperă părul gri pentru aproximativ 20 de zile, dar depinde foarte mult de absorbția firului de păr.

8. Curcuma

Curcuma sau turmericul este un condiment foarte aromat de culoare galben-portocaliu, care are capacitatea de a acoperi părul gri, mai ales vârfurile blonde. Poți combina turmericul cu mușețel. Iată cum:

Ai nevoie de: 10 g pudră de turmeric, 15 g flori de mușețel, 1 l apă.

Pregătești așa: Pune apa la fiert într-o oală de aluminiu. Adaugă pudra de turmeric și mușețel și amestecă cu o lingură de lemn. Oprește focul și lasă la infuzat până se răcește. Filtrează și aplică această infuzie pe păr cu ajutorul unei perii, pe zonele cu păr alb sau gri. Poți face acest tratament de două sau trei ori pe săptămână.

9. Rozmarin

Rozmarinul ajută, de asemenea, la acoperirea părului gri și alb, în special a părului brun. În acest caz, ai nevoie de un decoct din două crenguțe de rozmarin puse într-un litru și jumătate de apă. Adu apa la fiert și lasă rozmarinul să fiarbă 15 minute. Înmoaie părul în această apă timp de câteva minute și apoi continuă cu uscarea acestuia. Repetă acest remediu naturist de două ori pe săptămână. Rozmarinul este un bun remineralizant care va avea și o acțiune fortifiantă asupra părului tău.

10. Uleiuri vegetale hrănitoare

Uleiurile vegetale hrănesc părul în profunzime și îl fac strălucitor și sănătos. Părul alb va fi mai puțin vizibil. Pe părul fragil și tern, părul alb și gri tinde să fie mult mai vizibil. Poți folosi în fiecare săptămână uleiuri cum ar fi: ulei de avcado, ulei de nucă de cocos, ulei de argan, ulei de in, ulei de migdale. Lasă să acționeze 45 de minute și apoi continuă cu spălarea normală a părului.

My title page contents